dimecres, 29 d’octubre del 2008

Risotto de taleggio i pera



Aquest és un dels risottos que he après a fer a les classes del Guiseppe. El taleggio és un formatge italià gustós i cremós, diria que s'assembla molt al camembert. És originari de la zona de Val Taleggio (de Bèrgam, a la regió de Llombardia), jo el vaig trobar a una tenda de productes italians a Barcelona. La pera, li dona molta frescor al risotto que de per si ja és contundent...és la gràcia del plat. Us el recomano!!

Ingredients per a 4 persones:

- 320 gr d'arròs carnaroli (2 grapats per persona)
- 2 cebes
- 1 litre de brou de pollastre
- sal i pebre blanc
- 3 peres conferència
- 1 copa de vi blanc sec (200 ml)
- 180 gr de formatge talegio
- 2 grapats de formatge parmesà ratllat
- oli
- cibulet

Preparació:

En una paella coberta amb oli, poseu la ceba picada a sofregir fins que sigui transparent (no s'ha de torrar). Tot seguit, afegir l'arròs carnaroli, que ha de sofregir durant un parell de minuts. Afegir el vi i deixar-lo reduir.

Quan l'arròs s'hagi begut el vi, anirem posant el brou (bullent, això és molt important per no tallat la cocció de l'arròs). Cada vegada anirem cobrint l'arròs amb el brou i esperarem a que se'l begui tot per afegir-ne una altra vegada.

Rectificar de sal i pebre. Quan quedin uns 5 minuts perquè l'arròs estigui al punt, afegirem la pera, que haurem pelat i tallat a daus mitjans previament. Seguim afegint brou. Passats els 3-5 minutets, apaguem el foc (encara ha de ser sucós) i afegim el formatge taleggio tallat a dauets i sense la pell. Ho remenem i deixem un parell de minuts que tot sol acabi la cocció.

Afegir el cibulet picat i un parell de grapats de parmesà, remenar i ja ho podem servir.

10 comentaris:

Glòria ha dit...

No coneixia aquest formatge. On el vas comprar?.

Una recepta de risotto ben diferent. Serà qüestió de provar-lo!.

Fins demà

Gemma ha dit...

Que original el risotto amb la pera... estic segura que li dóna la frescor i la gràcia diferent d'aquest arròs. Jo també me l'apunto per provar-lo!

xaro ha dit...

Jo tampoc coneixo aquest formatge i tb m'agradaria saber on el vas trobar.
Aquest no l'he provat mai, i amb la pera te que estar molt bo!!

El cullerot Festuc ha dit...

Quina casualitat Anna! L'altre dia vaig fer un risotto igual que el teu pero amb formatge gorgonzola-mascarpone i peres...Brutal!!!
Petunets,
Eva.

Cuinagenerosa ha dit...

anna, va de casualitats, perquè avui també he penjat un risotto, però el meu no és tan original. aquest, amb el contrapunt de la pera, valdrà la pena provar-lo, ja t'ho explicaré.

RUBEN ha dit...

Ostres Gemma! Quina combinació´més bona! Formatge amb pera...mmmmmmmmmm. Aquest cau segur!

Anònim ha dit...

Hola! soc l'Eva Pareras, l'última de les fans al tema blog de cuina i estic entusiasmada! per cert, jo també estic al Facebook. Com ho fas per trobar el grup "grups de cuina"?
Aquest formatge el buscaré perque m'agraden tots però aquest no el conec! Gràcies!

La Taula d'en Bernat ha dit...

Caram! Quina combinació més original. Mai se m'hauria acudit posar pera a un risotto, però la veritat és que ha de quedar força bé. També mengem pasta farcida de gorgonzola i pera, no?
Felicitats, cuinera, és una recepta per sorprendre!

Anna ha dit...

El formatge el vaig comprar a una botiga que hi ha a la pl. de la Llibertat nº 12 a Gràcia. La botiga es diu La Nostra Pasta. Aquí hi podreu trobar tot tipus de productes italians i una pasta fresca boníssima que fan ells mateixos.

Veig que amb el fred ve de gust menjar risottos, eh?? Petonets a tots!

Núria ha dit...

Aquest formatge no el coneixia. Peró tinc una recepta de risotto amb gorgonzola, que tinc pendent de fer...en va agradar molt l'idea de possar.li pera

Núria
T'ha quedat amb una pinta increible