diumenge, 12 d’octubre del 2008

Llom amb cuscús d'albergínia



Fa un parell de setmanes vaig enganxar, al programa Cuines del migdia a TV3, una recepta d'en Xavier Franco, del restaurant Saüc: Sella de lletó xurro amb cuscús d'albergínia. Jo em vaig quedar amb la part del cuscús!

Ingredients per a 4 persones:

- 8 talls de llom/ una llaminera per 4 persones
- 150 g de cuscús instantani
- 200 g de brou de carn
- 3 albergínies mitjanes
- 50 g de pipes de gira-sol pelades i fregides
- 2 cullerades de julivert picat
- 2 cullerades de coriandre picat
- 2 cullerades de cibulet picat
- oli d'oliva verge
- sal i pebre

Preparació:

Per començar, poseu el cuscús en un bol, cobriu-lo amb el brou de lletó ben calent, tapeu-lo i deixeu-lo reposar fins que s'evapori tot el líquid. Mentrestant, peleu les albergínies, amaniu-les amb un raig d'oli, salpebreu-les, emboliqueu-les amb paper de plata i escaliveu-les al forn durant 1 hora a uns 180 graus. Seguidament, deixeu-les refredar una mica, piqueu-les i salteu-les en una paella amb una mica d'oli durant un parell de minuts. A continuació, poseu en un bol l'albergínia, el cuscús, les pipes, el julivert, el coriandre i el cibulet i remeneu-ho tot bé amb una forquilla.

A continuació fer el llom a la planxa amb un rajolí d'oli i el salem al tombar-lo.

Posar el cuscús al fons del plat i el llom a sobre, de manera que el suc del llom caigui sobre l'acompanyament.

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Nosaltres fem cuscus molt sovint, fred a l'estiu (tipus taboule) o calent a l'hivern... queda molt bo i és tan ràpid de fer... Aquest capítol de cuines també el vaig veure, je je je, jo també em quedaria amb la part del cuscús ;)

Cuinagenerosa ha dit...

el cuscús és una pasta i lliga amb qualsevol salsa. jo tinc fa temps al cap un agermanament catalanoafricà que podria estar emparentat amb aquest cuscús amb albergínia, a veure si el faig aquesta setmana i el penjo.
la combinació amb el llom em sembla excel·lent, a casa també ens agrada molt aquesta part del porc.

La cuina vermella ha dit...

Mmm, Anna, el cuscús ens encanta, és tant bo!! aquest teu és fantàstic i boníssim. També el fem nostre!!! petons bonica.

La Taula d'en Bernat ha dit...

No sóc gaire amant del cuscús, però he de reconèixer que aquest d'albergínia fa molt bona pinta...
El batut de préssec és una gran idea, el provarem el proper cap de setmana!
Fins aviat!

illetapitita ha dit...

Mmmm
Una altra recepta de cuscus a la llista!
És un plat que es pot fer de tantes maneres diferents que no et cansaries mai de menjar-ne.

RUBEN ha dit...

Anna! Quina pinta! A més fa dies que no entro en el teu bloc i m'he trobat un munt de receptes bones i saludables com sempre!

Anna ha dit...

Teniu raó, el cuscus és molt bo. És la segona vegada que el preparo i, clarament, es convertirà en habitual a la meva cuina!! L'altra vegada va ser un postre que tinc pendent de penjar.

gràcies i petonets!!!

Anònim ha dit...

hola!!
aquest plat és un altre candidat per aquesta setmana, Anna!!... jeje..perdona una questionnn.. el brou de lletó?? és un brou de carn però de xai?? merci linda!

Anònim ha dit...

ai a més és un plat perfecte per al tuupper !! super escalfable al microooo!!

Àfrikaa