dijous, 9 d’octubre del 2008

Flams Royal millorats!



El dissabte passat, de sobte, l'ordinador va decidir que no continuaria funcionant...va aparèixer una pantalla blava que no ha donat cap altra opció que formatejar-lo. He perdut la tira de documents, fotografies, etc., però estic intentant prendre-m'ho bé. He de pensar que és com fer neteja d'un armari d'aquells on vas entaforant coses i que de tant en tant has de buidar...quin remei...

Com porto uns dies sense conexió, se m'han acumulat algunes receptes i no he pogut visitar als meus blogs habituals, o sigui, que vaig per feina!!

Aquests són els flams que prepara fa moltíssims anys la meva suegri. Em sembla que ja ho he comentat altres vegades, però ho repeteixo: és una artista...si si, mireu quines coses ha fet de cara al Nadal:
el meu patch.

Ingredients:

- 1 caixa de flams Royal (per 8 flams)
- 2 cullerades soperes de sucre
- 1 litre de let
- 2 rovells d'ou
- 1 branca de canyella
- la pela d'una llimona (sobretot sense la pell blanca)
- caramel líquid

Preparació:

Posar en un cassó les dues cullerades de sucre i el sobre de Royal. Aixafar amb una cullera de fusta perquè no quedin grumolls. Afegir 1/3 de la llet i remenar perquè es desfagi tot amb compte de que no quedi res enganxat al fons. Tirar la resta de la llet i els rovell d'un en un, i remenar-ho ben bé. Afegir la branca de canyella i la pela de la llimona.

Posar-ho a foc fort sense parar de remenar tota l'estona. Heu d'estar molt atents perquè a la que et despistes, la barreja puja ràpidament i queda la cuina feta un desastre. La primera vegada que puja, apartem el cassó del foc i esperem uns segons a que baixi. Ho tornem a posar al foc i remenem fins que torni a pujar. Llavors, ho retirem del foc, treiem la pell de llimona i la canyella i ho aboquem a les flameres, on ja hem posat una mica de caramel líquid.

Ho deixem refredar a temperatura ambient i després ho posem a la nevera. Quan sigui quallat, ja ens ho podem menjar!

Aquesta recepta la fa sempre el Jordi, i li queden igual de bé que a la seva mare...tot un èxit sense embrutar la cuina!

9 comentaris:

gemma ha dit...

Els flams segur que són molt bons però amb el que m'he quedat al·lucinada és amb el patchwork! És tot preciós! Mira que li he dit vegades a la meva mare que aprengui a fer patchwork ;-)

Cuinagenerosa ha dit...

anna, t'acompanyo en el sentiment. la setmana passada se'm van espatllar dos ordinadors, i quan havia passat tots els documents a un disc dur extern, també va deixar de funcionar i adéu a un munt de coses! ara que amb un flam d'aquests millorats, les penes són menys penes.

xaro ha dit...

Toquem fusta, que sembla que hi ha una passa d'ordinadors caiguts!!!

Aquest flam millorat te molt bona pinta, algun dia l'hauré de provar però jo trobo tant fàcil fer-los pel sistema antic que aquests de sobre no els faig mai.

Irisibula ha dit...

Doncs deu ser una pansa perquè el meu portàtil porta unes setmanetes que es queda blau, però després torna. El primer cop em vaig acollonir i cada dia abans de tancar-lo faig un back-up a un disc extern. Jo crec que mataria a algú si perdés fotos...

M'encanten els teus flams, la meva iaia els feia i els trobo a faltar. Potser m'animaré. Per cert, em declaro fan de la teva sogra, tot i que la meva també fa unes coses...

Gemma ha dit...

Mentre no s'encomani la passa... toquem fusta! ;)
Per cert, accepta encàrregs la teva sogra? Quina passada!

Anna ha dit...

Hola a tots!!

Realment si que és fascinant el que fa la suegri. Si que fa encàrrecs, ara fa poc ha acabat un tapís amb pares noels i arbres de nadal moníssim. També ha fet samarretes per peques, i sobretot arbres de nadal i bijuteria. És una molt bona solució de cara als regals de nada...que ja no sabem què comprar! Si voleu alguna cosa digueu-m'ho o directament contacteu amb ella.

petonets!

Maria Rosa ha dit...

hola bufona,
M'ha fet molta il.lusió veure aquests flams que ja feia la meva mare fa anys i que jo hi continuat fent.
Un milió de gràcies per la bona propaganda que m'estas fent, els encàrrecs van creixent per els propers Nadals.

canela ha dit...

jooo, és que hi ha virus d'ordinadors? Els ordinadors ens ajuden molt i ens faciliten les comunicacions, però hi ha moments que voldries prescindir d'ells, almenys a mi em succeeix. Que no sigui res, Ana. Un petó i molt bons els flans.

canela

Sara Maria ha dit...

El penúltim cop que em va passar a mi em vaig dir que no perdria res més. Em vaig comprar un disc dur extern, bé dos, un de còpia de seguretat, i ho tinc tot allí, a l'ordinador no hi tinc res.
L'ultim cop no vaig perdre res.
T'ho aconsello.