dilluns, 17 de setembre de 2007

Pastís de verdures



Ingredients:

- 1 massa de pasta brisa o pasta fullada
- 5 tomàquets vermells forts
- 2 esbargínies mitjanes
- 2 cebes de figueres
- 200 gr de formatge de cabra en rulo
- 1 cullerada de mantega
- oli, sal i orenga

Preparació:

Es tallen els tomàquets en rodanxes, es treuen les llavors, es salen i es deixen en un escorredor perquè perdin el suc. Es tallen les esbargínies en làmines de 1/2 cm aprox., i es deixen en un escorredor un cop salades, perquè perdin l'amargor. Després es fan a la planxa amb una miqueta d'oli, fins que quedin rossejades.

Es talla la ceba ben fina i es cou a una paella amb el dau de mantega i dues cullerades d'aigua durant 10 minuts.

Es precou la massa al forn segons les instruccions del paquet i quan és a punt, s'afegeix al fons la ceba, fent una sola capa. A sobre es van col·locant les rodanxes d'esbargínia, a sobre hi va la meitat del formatge de cabra a làmines i finalment es cobreix amb una capa de rodanxes de tomàquet (deixa les més maques per la capa de dalt). Es repeteix l'operació una altra vegada (són dos pisos en total).

Es posa al forn a 200ºC durant 25 minuts i ja és llest. Afegeix l'orenga per sobre.

Es menja calent o tebi, tot i que fred també està molt bo.