dissabte, 2 de maig del 2020

Pastís francès de peres



I seguim amb la producció de pastissos, com a moltes altres cases en aquest confinament. Aquest pastís el vaig fer durant la setmana santa, diria, però va volar en 2 dies, tal qual! Per sort estem fent més esport que mail, que sino...

Com sempre el vaig voler tastar poc després de treure'l del forn, quan ja estava tebi... mmm. Però després fred, encara millor.

Ingredients:

(per a la massa ensucrada)
- 250 gr de farina
- 125 gr de mantega pomada
- 80 gr de sucre en pols
- 1 ou
- un pessic de sal
(per al farcit)
- 3 peres
- 70 gr de mantega pomada
- 70 gr de sucre en pols
- 70 gr d'ametlla en pols
- 70 gr d'ou
- 2 cullerades d'amaretto
- 50 gr d'ametlles filetejades

Preparació:

Per a la massa ensucrada, barregeu la mantega pomada i el sucre. Incorporeu-hi l'ou. Incorporeu-hi la farina i la sal i remeneu-ho just fins que es formi una bola. Filmeu la massa i reserveu-la una estona a la nevera.

Amb un corró, estireu la massa entre dos papers de forn, fins a un gruix de 3 mm. Col·loqueu-la dins un motlle rodó (d'uns 26 cm) de parets baixes, talleu-ne el sobrant, punxeu-la i cou-la 10 minuts, a 190ºC, amb un pes a dins, tipus cigrons, per evitar que s'infli.

Per al farcit, barregeu la mantega pomada, el sucre, l'ametlla, l'ou i l'amareto (m'encanta l'amaretto). Escampeu-ho per tota la base del pastís, sobre la massa ensucrada, quan ja sigui freda.

Talleu les peres pelades a rodanxes fines i disposeu-les sobre el farcit. Repartiu les ametlles filetejades per sobre i coeu-ho 30 minuts a 180ºC.

Deixeu-ho refredar i serviu el pastís empolsinat amb sucre pols.

Voilà! És un 10!