dijous, 31 de desembre del 2015

Daus de salmó curat amb pebre i vinagreta de mostassa i anet



És una recepta senzilla i molt bona, sobretot si us agrada el salmó ;) És molt aromàtica i com passa amb els aperitius de queixalada, vola!!! 

També la vaig trobar a la revista CUINA.

Ingredients per a 4 persones:

per al marinat
- 350 gr de sal grossa
- 350 gr de sucre
- 30 gr de pebre negre en gra
- 30 gr de pebre blanc en gra
- 30 gr de pebre de Sichuan
- 30 gr de pebre rosa
- 30 gr de pebre de Jamaica
- 30 gr de coriandre
- 30 gr de fonoll fresc picat
- la pela d'una llimona ratllada
- 400 gr de llom de salmó desespinat i sense pell
per a la vinagreta de mostassa i anet
- 50 ml d'oli d'oliva verge
- 10 ml de vinagre de vi blanc
- 1 culleradeta de mostassa en gra
- 5 gr d'anet fresc
- sal

Preparació:

Per al salmó marinat barregem la sali el sucre amb les espècies , el fonoll i la pela de llimona. Posem la meitat de la sal aromatitzada a una safata, posem a sobre el salmó i el cobrim amb la resta de sal. Ho deixem a la nevera unes 12 hores tapat amb paper film. Netegem el salmó amb un drap humit.

Per a la vinagreta, triturem l'oli d'oliva, el vinagre, la mostassa, l'anet i la sal amb una batedora elèctrica.

Tallem el salmó a daus regulars, hi clavem escuradents i hi posem per sobre la vinagreta de mostassa i anet.