diumenge, 11 d’octubre del 2015

Coulant de poma i cansalada amb centre de Gorgonzola



La meva sogra em va regalar un set molt xulo de flameres per fer coulants dolços i salats acompanyat d'un llibre de receptes (Emile Henry, France). Pel meu aniversari vaig convidar a dinar a la family i vaig preparar aqeust coulant de primer i bacallà amb samfàina de segon. Es van menjar fins a l'última engruna ;)


Potser haurà estat l'últim àpat amb la companyia de les dues àvies de la famíla, les besàvies ja. Les dues estan molt justetes...què trist és fer-se vell i ja no poder disfrutar de les petites coses de la vida.

Ingredients per a 4 persones:

- 170 gr de farina
- 70 gr de polenta
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1 ou
- 150 ml de llet sencera
- 1 cullerada sopera de crema de llet
- 1 cullerada de mantega
- 2 pomes petites tipus Reineta
- 100 gr de casalada fumada
- 80 gr de formatge Gorgonzola
- 20 gr d'avellanes trencades

Preparació:

Escalfem el forn a 200ºC. Desfem la mantega a una paella. Pelem les pomes, en treiem el cor i les tallem a daus. Les coem a la paella durant uns 15 minuts tot remenant a foc lent. Ho reservem i afegim a la paella la cansalada que fregim durant uns 5 minuts. La col·loquem sobre paper absorvent abans de tallar-la a tires. 

Batem l'ou amb la mantega sobrant, la crema de llet i la llet. A un altre bol barregem la farina, el llevat, la polenta i una mica de sal. Aboquem la barreja líquida a la farina i barregem bé. Afegim els daus de poma i la cansalada i barregem de nou.

Posem les flameres a una safata de forn i les omplim 2/3 parts amb la barreja. Hi col·loquem un tros de Gorgonzola al mig i cobrim amb la resta de barreja. Hi posem alguns trossets d'avellana a sobre.

Coure al forn durant uns 25 minuts fins que hagi enrossit. Comprobem que està cuit quan al punxar la part de dalt, el ganivet surt net. Esperar 5 minutets abans de servir per no cremar-nos els bigotis amb el formatge!!