diumenge, 4 d’octubre de 2015

Bonítol esqueixat amb tomàquet i síndria





Hola! Com costa trobar una estona per escriure un post! Ja han passat les vacances i sembla que encara tenim uns dies de tranquilitat abans de submergir-nos a la rutina de cada any.


Aquesta recepta la vaig treure de la revista Descobrir Cuina, si heu provat l'esqueixada de bacallà, doncs és una idea semblant, fresca, amb una combinació molt bona de sabors. 




Ingredients per a 4 persones:


- 350 gr de bonítol
- 4 tomàquets madurs
- 1 ceba tendra
- síndria
- 200 gr d'oli d'oliva
- 60 gr de salsa de soja
- sal i pebre


Preparació:

Agafem el bonítol, que ja tenim en lloms sense espina ni pell i el tallem com si fos per esqueixada. El col·loquem a un recipient i cobrim amb l'oli i la salsa de soja per marinar-lo durant 5 minuts (jo ho he tngut una estoneta més).


Obrim els tomàquets i en reservem les llavors. Els ratllem i amanim amb oli, sal i pebre. 


Col·loquem al plat el tomàquet ratllat, posem a sobre els talls de bonítol, la ceba tallada ben fina, uns daus de síndria d'1 cm de gruix aproximadament i algunes llavors de tomàquet per decorar. També shi poden afegir uns brots de rúcula.


Reservar a la nevera fins al moment de servir.