diumenge, 29 de desembre de 2013

Red Velvet Cupcakes



M'he atrevit amb els famosos Red Velvet Cupcakes amb un resultat absolutament satisfactori! Molt apropiats per prendre veient un partit del Barça, només faltava un frosting tenyit de blau!


Com sempre, el Marc ha fet de pinxo ;)


Ha estat la primera decoració de cupcakes amb màniga pastissera en forma de rosa (del mig enfora).


Preparat per veure el partit i tastar aquestes magdalenes vermelles!


He seguit la recepta de l'Alma del blog Objetivo: Cupcake Perfecto.

Ingredients per 9 cupcakes:

(pels cupcakes)
- 55 gr de mantega
- 150 gr de sucre
- 1 ou
- 1 cullerada gran de cacau sense sucre
- 1/4 de culleradeta de colorant en pasta vermell (jo utilitzo els de Wilton)
- 1 culleradeta d'extracte de vainilla
- 120 ml de buttermilk (es pot comprar al supermercat, o preparar-lo barrejant 120 ml de llet amb 1/2 cullerada de suc de llimona, esperar 10 minuts i la llet es talla similar al buttermilk)
- 150 gr de farina
- 1/2 culleradeta de bicarbonat de soda (al Mercadona n'hi ha)
- 1 culleradeta de vinagre blanc
(per l'icing de crema de formatge)
- 125 gr de formatge Philadelphia fred
- 60 gr de mantega
- 300 gr de icing sugar (més fi que el sucre glas, especial perquè no cristalitzi)

Preparació:

Escalfem el forn a 170ºC i col·loquem les càpsules al motlle de magdalenes. Tamizem la farina amb el cacau. Amb la batedora, batem el sucre amb la mantega en un bol. Sense deixar de batre afegim l'ou i l'extracte de vainilla. Tot seguit, afegim la meitat de la farina amb cacau i el buttermilk. Després incorporem la resta de la farina. Quan la barreja sigui homogènia afegim el colorant vermell, així podem ajustar la quantitat necessària per aconsegui la intensitat que volem.

En un vas barregem el vinagre amb el bicarbonat de soda i quan surtin bombolles ho afegim a la barreja anterior.

Repartim la massa als motlles, no més de 3/4 parts de càpsula, i enfornem durant 20 minuts o fins que l'agulla surti neta. Les treiem del forn i deixem refredar 5 minuts al motlle i després completament sobre una reixeta.

Per a preparar l'icing, batem la mantega am el icing sugar a la batedora i afegim el formatge quan estigui ben barrejat. Seguim batent fins que estigui blanc i cremós. I decorar els cupcakes!



També ha estat el primer icing i realment és extremadament dolç, recomano jugar amb les proporcions rebaixant la de sucre.



Al Marc la proporció li ha encantat!!!