diumenge, 29 de desembre del 2013

Pastís de iogurt, llima i xocolata



Feia temps que tenia guardada aquesta recepta del blog Tartas provocativas de la Maria Lunarillos i vaig preparar-la per l'aniversari de l'Emili.

És facilíssima de fer i molt refrescant. Va ser divertit fer la decoració, això de treballar amb la xocolata sembla molt difícil però es poden fer cosetes xules sense saber-ne gaire (el Marc va fer uns quants dibuixos que no va trigar gaire a menjar-se).

El motlle perquè quedi un pastís més alt seria de 18 o 20 cm, jo en vaig fer servir un de 22 cm.



Ingredients:

(per la base)
- 60 gr d'arròs inflat (krispis)
- 150 gr de xocolata negra
- 50 gr de nata líquida
(per la crema de iogurt)
- 600 gr de iogurt greg
- la pell ratllada de 4 limes
- 60 gr de suc de llima
- 50 gr de sucre glas
- 8 fulles de gelatina (també es pot fer amb gelatina en pols)
(per decorar)
- xocolata negra fondant
- 1 llima
- 2 fulles de gelatina

Preparació:

Per fer la base, barrejar en un bol la xocolata desfeta (amb microones o bany maria) amb la nata líquida i incorporar-hi l'arròs inflat tot remenant. Es posa un aro de motlle desmuntable sobre el plat de servir, hi posem a l'interior una tira de paper de forn per poder-lo desmotllar millor i s'hi aboca la barreja que aplanem bé amb una cullera.

Mentre la base es refreda, barregem el iogurt amb el sucre, el suc i la pell ratllada de les llimes. Hidratem les fulles de gelatina amb aigua freda fins que s'estobin, es treuen de l'aigua sense escórrer i es posen en un vas al microones uns segons fins que es desfagin totalment. Posem una mica de crema de iogurt sobre la gelatina, remenem, aboquem la resta i acabem de remenar.

Posem la crema sobre la base d'arròs inflat i posar a la nevera un parell d'hores, fins que la crema qualli.

El desmotllem i ja el podem decorar tallant una tira de paper de forn una mica més ample que l'alçada del pastís i igual de llarga que el seu perímetre. Fonem la xocolata i la posem a una màniga pastissera amb boqueta llisa fina (jo vaig utilitzar el "llapis" de Lekue).  Dibuixem els gargots sobre el paper i amb compte l'enganxem al pastís.

Posem el pastís a la nevera uns minuts fins que la xocolata qualli i treiem amb compte el paper de forn.

De nou hidratem les fulles de gelatia i les desfem al microones. Tallem la llima a rodanxes i les pintem amb la gelatina perquè quedin ben brillants. Les deixem assecar sobre paper de forn i les col·loquem sobre el pastís (aquesta decoració no la vaig fer, vaig escriure felicitats amb xocolata desfeta i vaig col·locar una espelmeta).

És important treue el pastís de la nevera mitja horeta abans de menjar perquè la base de xocolata es pugui tallar fàcilment.

Espero que us agradi, és molt refrescant. La propera vegada que la fagi utilitzaré una base de galetes de xocolata que també ha de ser molt bona!!!