dimarts, 3 de desembre del 2013

Crema de coliflor



No us deixeu enganyar, la crema de coliflor és bona, i segur que si no expliqueu de què és a les persones que només sentir el nom "coliflor" ja fan ganyotes, se la menjaran ja que sembla una crema molt suau de patata.


Ingredients:

- 1 ceba
- oli d'oliva
- 1 patata
- 1 coliflor petita
- 250 ml de llet (de vaca o de soja)
- 250 ml d'aigua
- 1 pastilla de caldo (opcional, no l'he posada)
- 2 formatgets (opcional, n'he posat)
- 10 ametlles (amb pell, fregides amb sal, crues, les que tingueu)
- sal i pebre


Preparació (amb Thermomix):

Pelar la ceba, tallar-la en 4 trossos i posar al vas de la Thermomix. Programar 4 segons velocitat 4.
Afegir 20 ml d'oli i sofregir 7 minuts a temperatura varoma velocitat 1.

Incorporar tots els ingredients i programar 20 minuts temperatura varoma velocitat cullera. En acabat, deixar refredar uns minuts, afegir la sal i el pebre al gust i batre amb el vas tancat 2 minuts a velocitat 8 perquè quedi una crema suau.

Respecte la quantitat d'aigua i llet, la recepta que he seguit del blog Compartiendo mi pequeño mundo, indica 400 ml de cadascuna però ho vaig trobar massa, pel que jo sempre em guio pel pes del que hi ha a la Thermomix abans de coure i poso aproximadament la meitat del pes o algo menys en líquid (això em serveix molt bé per les cremes de carbassa, carbassó, pastanaga, etc.). Si seguiu l'enllaç podreu veure la recepta tradicional sense Thermomix. Probeu-la, ara és època de coliflor!!