dimecres, 8 de gener del 2014

Pastís de carbassa



Recepta d'aquesta tardor. Cada vegada és més marcat el tipus de coses que toquen a cada moment, i els blogs s'omplen de propostes per halloween (ja no dic la castanyada perquè no ven tant ;) el nadal, acció de gràcies (aquest any m'ha sorprès les propostes que he vist quan aquí no es celebra que jo sàpiga)...


En fi, aquest pastís de la meva adorada Maria Lunarillos, que a la seva vegada l'ha adaptat d'una recepta de la Martha Stewart, em venia molt de gust provar-lo i ens va servir per celebrar els 3 mesos del meu Pauet.

És un pastís contundent, el pa de pessic és tupit, pesa, però és humit i té un gust molt bo. El frosting segueix sent massa dolç, he de seguir rebaixant la proporció de sucre.


Ingredients:

- 200 ml d'oli d'oliva suau
- 200 gr de sucre moreno
- 100 gr de sucre blanc
- 4 ous mitjans
- 300 gr de puré de carbassa
- 1 culleradeta de vainilla en pasta
- 275 gr de farina
- 1 culleradeta i mitja de llevat químic
- 1 culleradeta de bicarbonat sòdic
- 1 culleradeta i mitja de canyella
- 3/4 de culleradeta de nou moscada
- 3/4 de culleradeta de gingebre mòlt
- 1/2 culleradera de sal
- 125 ml de buttermilk
- 150 gr de mantega sense sal a temperatura ambient
- 200 gr de icing sugar (sino sucre glacé)
- 200 gr de formatge vremós tipus Philadelphia

Preparació:

Escalfar el forn a 180 ºC amb escalfor a dalt i a baix. Tamizem la farina amb el llevat, el bicarbonat, la canyella, la nou moscada, el gingebre i la sal. Reservem.

Batem l'oli amb el sucre moreno i el blanc amb unes varilles fins que sigui homogeni. Afegim els ous, un a un, afegint el següent només quan l'anterior està completament integrat. Incorporem el puré de carbassa i la vainilla i ho barregem bé. El puré de carbassa el podem fer a casa, la coem al forn a 180ºC fins que estigui tova i l'aixafem.

Afegim la farina en tres vegades, alternant amb el buttermilk. Ho barregem amb una espàtula de silicona perquè el pa de pessic no quedi dur. Repartir en tres motlles de 15 cm (jo ho vaig posar en un motlle alt de 18 cm de diàmetre). Coure fins que al punxar-lo amb una agulla surti neta.

El treiem del forn i col·loquem sobre una reixeta. Quan estigui practicament fred el desmotllem perquè s'acabi de refredar i aleshores el tapem amb paper film i reservem a la nevera tota la nit, així estarà ferm per fer el momtatge del pastís.

Per fer la crema de formatge, tamizar el icing sugar i batre'l amb la mantega fins que la barreja estigui totalment blanca i hagi doblat el volum (no serà tant...). Afegim el formatge i batem 5 minuts quedant totalment integrat.

Per muntar el pastís, si heu fet servir tres motlles, igualar-los amb la lira, si n'heu fet un, fer-ne dos talls, amb la lira millor,  i ja està. Posar el primer pa de pessic sobre un cartró (folrat amb paper d'alumini), posar dues cullerades de crema i allisar amb una espàtula. Ho repetirem amb la següent capa. Cobrir tot el pastís amb una capa fina de crema, que ens servirà per subjectar les molles i posar a la nevera 30 minuts. Després, posar una altra capa més gruixuda i fer l'acabat que es vulgui.

L'haurem de guardar a la nevera.


(de moment les espelmetes del Pau les bufem el Marc i jo!!!)