dimecres, 3 de febrer del 2010

Vol au vent d'ànec amb peres



He adaptat una recepta de la revista Lecturas, que la presenta com triangles de pasta filo farcits.

Ingredients per a 4 persones:

- 2 confits d'ànec
- 2 peres blanquilla
- 15 gr de mantega
- 1/2 culleradeta de gingebre
- 1/2 culleradeta de sucre
- Pedro Ximénez
- 8 vol au vents petits

Preparació:

Posar a reduir una copa de Pedro Ximénez a un cassó petit a foc baix fins obtenir una textura de caramel líquid.

Rentar les peres blanquilla, pelar-les, treure'ls el cor, tallar-les a trossos mitjans i posar-les a coure a un cassó a foc baix amb 15 grams de mantega, el gingebre ratllat i el sucre durant 15 minuts.

Treure la pell i els ossos dels confits d'ànec, desfer la carn amb els dits i barrejar-la amb la pera cuita. Salpebrar.

Repartir el farcit entre els vol au vents i enfornar durant un parell o tres de minuts a 180º abans de servir. Finalment, coronar amb un fil de reducció de Pedro Ximénez.

Jo vaig utilitzar uns vol au vents molt petitons per fer el "pica-pica" però us recomanaria utilitzar un tamany una miqueta més gran de manera que hi hagi més farcit que pasta. Es poden acompanyar d'una amanida de rúcula i són un primer plat perfecte.

13 comentaris:

Cristina ha dit...

Primer plat perfecte i molt bo, felicitats!!

Mercè ha dit...

Uau Anna, quin entrant de luxe més bo!! I molt fi de gust!
Petons!

Roger ha dit...

Hola Anna,

no trobava mail a la pàgina per comentar-t'ho, així que ho poso aquí. He recomanat el teu blog, al blog de club de cuines (és la web de receptes de tv3 i catalunya radio).

http://blogs.clubdecuines.cat/clubdecuines.php?itemid=28902

Res, saludar i que vaig llegint el teu blog, encara que no comenti :P

Roger

MAR ha dit...

Oleeeeee Anna aixó és un luxe ... deuen estar boníssims i m'ho apunto perque molts cops em trenco el cap per no fer sempre els mateixos entrants quan tenim gent a casa

ptonassos

Margarida ha dit...

No acostumo a utilitzar les peres per plats salats (tot i que la meva mare sí ho fa), però amb aquesta recepta tan fàcil de preparar em penso que em decidiré.
Han de ser realment bons aquests vol-au-vents!
Una abraçada.

Alfons ha dit...

Anna tens un bloc fantàstic, moltes de les teves receptes, i ja saps que en puc donar fe d'això, són delicioses .... com aquest ànec amb peres una magnífica combinació i amb una elegant presentació ... ens anirem veiem.... i gràcies per la teva visita i amables comentaris
Una abraçada

MªJose-Dit i Fet ha dit...

La teva adaptació m´encanta!!! ha de ser una recepta ben bona...petonets

TROTAMUNDOS ha dit...

Deliciosa esta receta, las peras me encantan en los platos salados, encuentro que le da una suavidad perfecta allá donde las pones.

Besotes.

la vella carmanyola ha dit...

Ostres! quina canya!

Vaig a imprimir-m'ho que es d'aquelles receptes que em poden treure un apurillo.

Gràcies.

Petita cuina ha dit...

Hola!!

Aquesta es la meva primera visita al teu espai, i em penso que m'has guanyat per sempre.

M'encanten els teus plats i aquets volavents fan una fila increible, aquets si que els faré , encara que tindré problemes amb l'anec que el meu marit no el soporta, amb quina carn que no sigui pollastre els podria fer??

Gracies per el teu temps.
Un petó.
Nuria

Anònim ha dit...

Holaaa Anna!!
a mi tb m'encanta la fila q fan!! sobretot pq fa poc son fan del ginjebre i ara sempre en tinc, diuen q dura molt oi?? tú el tens fora de la nevera?
volia fer.te una consulta, aquest finde m'ha sobrat llet de coco (he fet un curry de verdures)i no se que fer.ne, al teu blog no he vist cap recepta q en porti... t'insipires??

mersiii!

Àfrika

Anna ha dit...

Hola Núria, doncs si no us va l'ànec, ho podries fer amb gall d'indi o carn rostida...o mira, podries barrejar la pera amb foie amb uns vol au vents petitons perquè no sigui enfarfagós.

Afrika!! No potser que no hagis trobat receptes amb coco...en tinc un munt!!! Posa't al meu blog i a dalt a l'esquerra hi ha una capseta de text. Posa-hi coco i busca...te'n sortiran moltes!

petons!!

Meow ha dit...

Here you can find poker tournaments organized by the best poker rooms online. Tournaments have become very popular among online poker players, not least because you can win big money for little effort. Tournaments run in most cases no-limit and with increasing blinds, which guarantees that one can determine a winner within a certain time. Below you can see all the poker tournaments going on in the future and also filtered using various criteria to find specific types of tournaments.


typy
pokerturneringar