diumenge, 28 de febrer de 2010

Gotets de crema de carbassa i poma al gorgonzola



És una crema ideal per a qualsevol dia de la setmana i servida com a xarrup permet oferir un entrant suau de gustos contrastats molt recomanable. La recepta la vaig treure de la revista Lectures especial cuina d'aquest hivern (l'he modificat una miqueta) i la vem gaudir amb la companyia de la Cèlia, el Jeroni i la Joana com a últim dinar pre-Berta, que ja ha nascut i és preciosa.

Ingredients per a 4 persones (com a plat soper):

- 1 kg de carbassa
- 2 pomes
- 1 ceba
- 1/2 litre de caldo de verdures
- 100 gr de formatge blau, en aquest cas gorgonzola
- 1 dl de nata líquida
- 2 cullerades de pipes de carbassa
- 75 gr de mantega (o es pot utilitzar oli)
- sal i pebre

Preparació:

Tallar la polpa de carbassa a daus. Pelar i picar la ceba. Pelar la poma, treure-li el cor i tallar-la a rodanxes. A un cassó, desfer-hi la mantega i coure la ceba fins que sigui transparent. Afegir la poma i la carbassa i coure 5 minuts. Cobrir amb el caldo de verdures i deixar coure 25 minuts més.

En un altre cassó, desfer el formatge gorgonzola amb la nata líquida a foc lent fins aconseguir una crema.

Treure la crema de carbassa del foc i posar-la a un vol de plàstic per triturar-la amb el minipimer. Afegir la crema de formatge i salpebrar. Triturar uns segons més i reservar.

Es pot servir tèbia, calentona o freda. Penso que tèbia és la millor opció. Es poden passar per la paella amb una mica d'oli unes pipes de carbassa i repartir-les per sobre o tallar uns dauets de poma i punxar-los amb un escuradents que col·locarem sobre el gotet on servirem la crema.

12 comentaris:

Maria ha dit...

Ui, que bo sembla !!! La combinació carbassa poma tot cuit ha de ser ben fi tant com gotet com per un plat de sopa.
Ja veig que us esteu cuidant.. ;))

mome ha dit...

Felicitats a casa nostra la crema de carbassa agrada molt. Petons

MAR ha dit...

Mmmmmm quin contrast més bó gràcies perque a casa en fem molta de crema de carbassa !

ptonets

La cuina vermella ha dit...

Un petó a la Berta, i un altre a tu! Fantàstics aquests xarrups. Muac.

Anònim ha dit...

UAUU!! Avui la faig com a entrant, q tinc convidat a sopar; de segon faré pollastre amb salsa satay..mm... i aquest entrant penso q li va genial!!. nyam!

Àfrika

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Ummm deliciós!!! quina presentació més bona...petonets

Mercè ha dit...

Anna, aquesta crema presentada en gotets fa d'un plat senzill i deliciós esdevingui un plat de categoria. ;)
Petons!

illetapitita ha dit...

mmm..mmm..
Quina delicia, és d'aquelles coses que a mi m'agraden!
Una abraçada!

nosaltresllegim ha dit...

He vist el teu blog de cuina i se m'ha fet la boca aigua! Quina feinada porta la cuina... si vols saber receptes per temps de crisi, passa't per aquí http://www.nosaltresllegim.cat/2010/receptes-per-a-temps-de-crisi/

Menchu ha dit...

Estimada amiga
Hemos visitado tu blog y estamos muy interesados en hacerte una propuesta.
Mi mail es menchu@extremacalidad.com
Si eres tan amable me envías tu dirección y contactamos.
Un saludo.

Marta ha dit...

3 ingredients que m'encanten! El proper soparet que fagi a casa cauen aquests gotets segur!
Felicitats per un bon bloc!

Meow ha dit...

Here you can find poker tournaments organized by the best poker rooms online. Tournaments have become very popular among online poker players, not least because you can win big money for little effort. Tournaments run in most cases no-limit and with increasing blinds, which guarantees that one can determine a winner within a certain time. Below you can see all the poker tournaments going on in the future and also filtered using various criteria to find specific types of tournaments.


typy
pokerturneringar