dimecres, 3 de febrer del 2010

Cremós de iogur, suc de fruita de la passió i citronella, gelatina de fresó i teula de cacau


Vaig preparar aquests postres la nit de Nadal, però se'm va passar fer-li la foto, una pena! L'hauré de tornar a fer per poder-vos il·lustrar. Tot i que sembla molt laboriós, podeu fer una versió abreujada sense la gelatina de fresó ni la teula de cacau. És un postre molt fresc adient per acabar àpats una mica forts. Vaig aprendre la recepta a les classes de cuina de Nadal a l'escola de cuina de la Montse Seguí.

Ingredients per a 6 persones:

(Cremós de iogur)
- 3 iogurs naturals
- 75 gr de sucre llustre
- 3 fulls de gelatina (2 gr unitat)
- 3 dl de nata líquida
(Suc de la passió i citronella)
- 60 gr d'aigua
- 30 gr de sucre
- 1 gr de pectina
- 25 gr de citronella
- 75 gr de suc de fruita de la passió
- 20 gr de suc de limes
(Gelatina de fresó)
- 150 gr de polpa de maduxies
- 20 gr de sucre
- 2 fulls de gelatina (2 gr unitat)
(Teula de cacau)
- 80 gr de sucre
- 12 gr de cacau pur
- 40 gr de mantega
- 30 gr de clara d'ou

Preparació:

Cremós de iogur:

Batre els iogurs amb el sucre llustre. Escalfar 1/2 dl de nata líquida i disoldre fora del foc els fulls de gelatina (prèviament remullats amb aigua freda i escórre'ls). Incorporar al batut de iogurs i afegir finalment amb suavitat la nata semi-muntada. Reservar a la nevera dins d'un motlle o aro de 6 cm amb una tira de pàstic PVC, de manera que quan desmotllem, la tira de plàstic surt molt fàcilment. També es pot posar a la copa de servir directament.

Suc de fruita de la passió i citronella:

Posar a un cassó al foc l'aigua, el sucre barrejat amb la pectina i la citronella tallada a rodanxes. Quan arrenqui el bull enretirar, deixar infusionar 15 minuts. Col·lar i afegir la gelatina, el suc de fruita de la passió i el de les limes. Reservar en fred.

Gelatina de fresó:

Escalfar lleugerament la polpa de maduixes amb el sucre i disoldre fora del foc els fulls de gelatina (prèviament remutllats amb aigua freda i escorreguts). Repartir en motlles (de silicona per a bombons) i quallar a la nevera (o al congelador per desmotllar millor).

Teula de cacau:

Barrejar el sucre amb el cacau pur, la mantega desfeta i freda i la clara d'ou. Estirar sobre silpat (repartim mitges cullerades en forma de rectangle o òval) i coure al forn preescalfat a 180ºC amb aire durant 5 minuts.

Muntatge:

Col·locar una part de cremós de iogur a un costat del plat o a una copa, amanir amb una mica de suc de fruita de la passió (al voltant, no per sobre) i citronella, acompanyar amb la gelatina de fresó i acabar amb una teula de cacau.

1 comentari:

Maria Rosa ha dit...

Anna, quina passada !!!!!!