Avui he posat en pràctica la recepta de la Mireia Carbó de la crema catalana que no pot sortir malament, i he de dir que ha estat senzillíssima de fer i molt bona.
Ingredients per a 4 cassoletes:
- 1/2 litre de llet
- 100 gr de sucre
- 4 rovells d'ou
- 20 gr de Maizena
- pell de 1/2 llimona
- 1/2 branca de canyella
Preparació:
Barregeu els rovells d'ou amb la Maizena i un rajolí de llet amb un batedor de mà.
Portar a ebullició la resta de la llet amb la pell de llimona, el sucre i la canyella tot remenant a foc mig. Deixar refredar la llet i les aromes i afegir-la al vol dels rovells de mica en mica (és important que no sigui molt calenta perquè no quallin els rovells).
Col·lar-ho tot al cassó on s'ha bullit la llet i fer-ho coure fins aconseguir una crema espessa i fina tot remenant a foc mig.
Repartir la crema en cassoletes de fang individuals i deixar-les refredar a temperatura ambient. Guardar-les a la nevera tapades amb paper film fins l'hora de menjar-les, que les cremarem amb sucre just abans de servir.
Ingredients per a 4 cassoletes:
- 1/2 litre de llet
- 100 gr de sucre
- 4 rovells d'ou
- 20 gr de Maizena
- pell de 1/2 llimona
- 1/2 branca de canyella
Preparació:
Barregeu els rovells d'ou amb la Maizena i un rajolí de llet amb un batedor de mà.
Portar a ebullició la resta de la llet amb la pell de llimona, el sucre i la canyella tot remenant a foc mig. Deixar refredar la llet i les aromes i afegir-la al vol dels rovells de mica en mica (és important que no sigui molt calenta perquè no quallin els rovells).
Col·lar-ho tot al cassó on s'ha bullit la llet i fer-ho coure fins aconseguir una crema espessa i fina tot remenant a foc mig.
Repartir la crema en cassoletes de fang individuals i deixar-les refredar a temperatura ambient. Guardar-les a la nevera tapades amb paper film fins l'hora de menjar-les, que les cremarem amb sucre just abans de servir.
5 comentaris:
L'excusa era fer pràctiques per a Sant Josep, oi?. Doncs tranquil·la, que t'ha quedat molt maca i bona segur que també, je, je.
Jo també la vaig provar i queda molt bona. És un dels meus postres preferits.
Anna, i que bona que és la crema catalana!! Jo, en comptes de Maizena faig servir midó que trobo que fa que quedi amb un gust més fi. :p
Petons!
Sabes? cuesta econtrar cosas sencillas y con tanta naturaliad hoy dia, y tu lo consigues! al entrar en tu blog me he sentido muy bien! y...sabes que pienso:
Que en la sencillez está el gusto.
Saludos guapa!
lamambalina
Saludos Anna!
Mi hermana me ha pasado el enlace de tu blog, me encanta!!
Te invito a que conozcas el nuestro:
aguamarinaestudio.blogspot.com.es
Un abrazo fuerte desde Qatar!
Mireia
Publica un comentari a l'entrada