dimecres, 2 de setembre del 2009

Vitel toné




Aquestes acaballes d'estiu m'he decidit a provar aquest plat de carn amb salsa de tonyina que vaig aprendre a les classes del famós Giuseppe. El repetiré segur!

Ingredients per a 4 persones:

- 1 rodó de vedella blanca d'1kg lligada
- 1 ceba gran
- 1 pastanaga
- 2 branquetes d'api
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot verd petit
- 1 gra d'all
- 1 clau
- 1 fulla de llorer
- 1 branqueta de romaní
- 1 branqueta de farigola
- 10 anxoves
- 400 gr de tonyina
- 1 got de vi blanc
- 2 cutxerons de caldo d'au

- tàperes
per la maionesa
- 1 ou
- oli i sal
- suc de llimona


Preparació:

Tirar un raig d'oli a la cassola que la cobreixi i posar-hi la carn a foc mig-alt. Afegir la ceba, la pastanaga, el pebrot verd i l'api picats sobre la marxa. Anar daurant la carn per tots els costats. Afegir un gra d'all senser pelat, el clau, el llorer, la farigola i salar una mica quan la carn ja sigui tancada (amb compte ja que du anxoves que ja són salades).

Als 10 minuts, afegim la tonyina en llauna escorreguda i les anxoves senceres. Seguir coent a foc fortet. Afegir el romaní i el got de vi blanc (això serà passada la mitja hora desde l'inici aproximadament). Afegir els dos cutxerons poc plens de caldo, tapar i deixar-ho coure una mitja hora a foc més baix.

Fer la maionesa a la manera normal afegint un raig de llimona quan ja estigui lligada. Anar afegint caldo a la cassola si veiem que s'asseca.

Passar la salsa pel minipimer i després pel xino o passapurés. Tallar la carn ben fina, tipus carpaccio. Acabar la salsa barrejant salsa i maionesa amb la proporció 6x2 (6 cullerades grans de salsa per cada dos cullerades més petites de maionesa).

Presentar el plat amb els talls de carn col·locats sobre una safata o plat gros cobert de la salsa de tonyina i repartir unes tàperes per sobre.

És un plat molt fi que es menja fred.

5 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

veig que has tornat amb molta energia i moltes ganes, i amb plats deliciosos com aquest.
aquesta recepta del vitello tonnato sembla realment bona. jo sempre l'he menjat sense maionesa i amb la vedella bullida en lloc de rostida, però és un plat tan tradicional que tothom té la seva recepta, n'hi ha que couen la vedella amb vi blanc, altres amb brou, molts fan la salsa només amb tonyina, anxoves i el suc de la cocció, altres amb maionesa... la veritat és que és un 'mar i muntanya' que en aquesta època entra molt bé, i té l'avantatge que es pot preparar el dia abans, fins i tot és millor.

Núria ha dit...

Anna, aquesta recepta ha de ser realment bona, amb tots aquest ingredient..i barreja. Aquesta la tinc que provar...uhmmm

Núria

Gemma ha dit...

A casa aquest plat sempre triomfa, la salsa la faig una mica diferent però bàsicament és com la teva.
Sempre faig el triple de salsa, així després en posem a tot arreu, je je je...

Glòria ha dit...

No he tastat mai aquest plat, però tot llegint les explicacions, ja em ve de gust!. Si és del Giuseppe, garantia segura!

Fins aviat

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Aquest és un plat que tinc també pendent, em ve molt de gust provar-lo i la teva recepta ha de ser saborosa amb aquest aspecte tan deliciós...petonets