dimarts, 15 de setembre del 2009

Risotto al curry



M'han regalat una col·lecció d'espècies de l'illa de Zanzíbar i m'he decidit a provar-les començant pel curry groc (també en tinc de vermell!). Em feia gràcia comprobar si és molt diferent al que comprem habitualment en potets al súper. És clar, no seria jo una tastadora professional de currys però l'he trobat boníssim!

Ingredients per a 2 persones:

- 160 gr d'arròs carnaroli (2 grapats per persona)
- 1 ceba
- 1 litre de brou de carn
- 1/2 copa de vi blanc sec (200 ml)
- 1 culleradeta rasa de curry
- 2 grapats de formatge parmesà ratllat
- sal i pebre blanc
- oli

Preparació:

En una paella coberta amb oli, poseu la ceba picada a sofregir fins que sigui transparent (no s'ha de torrar). Tot seguit, afegir el curry tot remenant i l'arròs carnaroli, que ha de sofregir durant un parell de minuts. Afegir el vi i deixar-lo reduir.

Quan l'arròs s'hagi begut el vi, anirem posant el brou (bullent, això és molt important per no tallat la cocció de l'arròs). Cada vegada anirem cobrint l'arròs amb el brou i esperarem a que se'l begui tot per afegir-ne una altra vegada.

Rectificar de sal i pebre. Apaguem el foc (encara ha de ser sucós) i afegim el parmesà. Ho remenem i ho deixem reposar un parell de minuts abans de servir.

Utilitzant el brou de carn s'aconsegueix un gust més potent pel que heu de vigilar amb la sal perquè no sigui massa fort. Segur que amb el brou de pollastre queda més suau, tot és qüestió de gustos!

9 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Òstres, Anna, veig que tens foto nova, no?! Em fas molta enveja amb aquest animaló entre els braços...
Nosaltres el juny que ve volem anar a Zanzibar de viatge de noces i he sentit a dir que les espècies d'aquesta illa són les més aromàtiques del continent...
L'arròs al curri té una pinta fantàstica, com sempre, però he de confessar que no és la meva espècie preferida...

Una abraçada!

Glòria ha dit...

Quin aspecte més bonic que té aquest risotto, ha quedat ben groguet, eh?. Veig que vau fer molt bona amistat tu i el petit koala.

Fins aviat

Marta Padenous ha dit...

No sóc massa de curry...però he de dir que fa bona pinta, i segur que molt bona olor (l'olor si m'agrada!).
I aquest koala...que te'l vas emportar?
Ptnts

illetapitita ha dit...

Que bo que ha d'estar aquest risotto!
Soc una amant de les espècies i un curry de Zanzíbar deu ser espectacular!
Una abraçada!

Anna ha dit...

Ai...cada vegada que veig el koala se m'entendreix el cor!!! És que són com de peluix, va ser una experiència genial poder-lo tenir uns minuts en braços. Després va venir la serp...i no em vaig deixar ;)

Realment el curry té un aroma especial. Anna, segur que t'ho passaràs de meravella a Zanzíbar.
Gràcies a totes pels comentaris.

Cuinagenerosa ha dit...

se m'havia passat aquest arròs i trobo que ha de ser boníssim, amb la potència del brou i l'aroma i color de les espècies.

Elena ha dit...

A mi el Curry m'encanta!!! I aquest arròs... quina gana! Ostres, aviam si avui soparé arròs al curry (però el meu serà del súper... o, com a molt, de la botiga de productes ecològics del davant de casa...)

Bon profit!


http://sucreisal.blogspot.com

Anna ha dit...

Hola Elena, espero que el disfrutessis! Per cert, felicitats pel nou blog que comences, t'aniré seguint!

Anònim ha dit...

hola!! jo tb he sucumbit i demà el faré per tastar amb una amiga q em va portar curry de Marrakesh. Suposo q es pot fer servir tot tipus de curry...jo en tinc de normal i un q és una barreja...i hi afegiré espàrrecs bladers, q us sembla?? amb quin vinet acompanyaríeu ??
Àfrica