Bon dia a tothom!! Fa un parell de setmanes vaig fer aquesta recepta que ens va ensenyar la Mireia Carbó als cursos del Caprabo. La recepta original és amb bacallà però admet fer-la amb magret d'ànec, xai o llom. El que no vaig fer són els canonets de figues com a decoració, que queda pendent per a una altra ocasió.
Ingredients per a 4 persones:
- llaminera de porc per a 4 persones (o 8 talls de llom)
- 200 gr de codonyat
- 3 cebes
- 200 ml de brou de pollastre (de peix si fem el plat amb bacallà, salmó o tonyina)
- 1/2 llimona (esencial)
- farina
- oli d'oliva
- sal
Preparació:
Talleu les cebes en juliana i coeu-les amb un raig d'oli d'oliva fins que siguin ben rosses. Afegiu-hi el codonyat a daus i el brou. Remeneu fins acosneguir una salsa. Afegiu-hi la ratlladura de la 1/2 llimona. Salar.
Enfarineu el llom, espolseu-lo i fregiu-lo amb un xic d'oli. Serviu el llom amb la salseta.
Per acompanyar vaig fer una mica d'arròs i un canonet de pasta de full farcida de formatge.
Ingredients per a 4 persones:
- llaminera de porc per a 4 persones (o 8 talls de llom)
- 200 gr de codonyat
- 3 cebes
- 200 ml de brou de pollastre (de peix si fem el plat amb bacallà, salmó o tonyina)
- 1/2 llimona (esencial)
- farina
- oli d'oliva
- sal
Preparació:
Talleu les cebes en juliana i coeu-les amb un raig d'oli d'oliva fins que siguin ben rosses. Afegiu-hi el codonyat a daus i el brou. Remeneu fins acosneguir una salsa. Afegiu-hi la ratlladura de la 1/2 llimona. Salar.
Enfarineu el llom, espolseu-lo i fregiu-lo amb un xic d'oli. Serviu el llom amb la salseta.
Per acompanyar vaig fer una mica d'arròs i un canonet de pasta de full farcida de formatge.
Un altre èxit assegurat gràcies a la Carbó!
13 comentaris:
Vaja, vaja... ja has provat la variació que ens va dir i dius que està bona.. millor aixì en tenim una altra recepta per fer, que a tothom no li agrada el peix.
Petons
Anna, té una pinta boníssima...encara no he tingut oporunitat de provar-la..
Núria
Anna; -El kiwi blau- Veig que has fet la variació que va dir-nos la Mireia Carbó a la seva classe, de segur que amb la llaminera queda ben i ben bona, jo l'he trobo molt gustosa aquesta carn, -jo l'he fet amb el bacallà- Que vaigi de gust Anna -josepb -menja de bacallà-
Bé...després de la remullada del dia de la classe, vec que has versionat la recepta!!
Jo el faré però amb bacallà!
Ptnts
mmmm m'agrada la versió! jo em sembla que m'animaré a fer-lo amb anec que a casa en som uns fans!!
Records
T, ha quedat molt be i soposo que genial, felitats.
Hola Anna, te que estar molt bona aquesta llaminera. Amb el teu permís un altre que et copio...
Aquesta classe de la Carbó va ser molt pràctica, eh?. Jo vaig començar fent el gelat, je, je.
Genial també amb el llom, oi? Jo encara tinc la recepta a pendents, però em sembla que caurà aquesta setmana mateix, però amb salmó.
I els canonets de figa també els haurem de provar, eh?
Doncs mira, aquesta versió teva molt millor que la de bacallà! ;) jeje
Quina bona pinta! I essent de la Mireia, s'haurà de provar! ;)
Petons!
anna, he vist la recepta amb bacallà a diversos blocs, però trobo que amb lloc hi lliga més, aquesta salsa de codonyat i llimona. em venen ganes de provar-ho aviat.
jajajaja...alguns són més partidaris del bacallà i altres del llom, o altres com l'ànec o el salmó. La veritat és que la recepta és tan bona que tant hi fa!! La repetiré segur.
Petons!!
Publica un comentari a l'entrada