Una altra recepta de la Mireia Carbó que he trobat deliciosa i amb una mida molt bona per menjar gelat com a postres. A més, admet moltes variacions, ja que por dur qualsevol fruita.
Ingredients per a uns 15 o 20 gelats:
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 400 ml de nata per muntar
- 1 iogurt grec
- 1 pessic de sal
- 250 gr de maduixes
- 50 gr de sucre
Preparació:
Primer de tot, tingueu en compte que s'ha de fer tot seguit sense parar. Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal. Munteu els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi-munteu la nata. Barregeu els rovells amb el iogurt grec i afegiu-hi amb cura les clares i la nata a mà.
Ingredients per a uns 15 o 20 gelats:
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 400 ml de nata per muntar
- 1 iogurt grec
- 1 pessic de sal
- 250 gr de maduixes
- 50 gr de sucre
Preparació:
Primer de tot, tingueu en compte que s'ha de fer tot seguit sense parar. Separeu les clares dels rovells. Munteu les clares a punt de neu amb el pessic de sal. Munteu els rovells amb el sucre fins que tripliquin el volum. Semi-munteu la nata. Barregeu els rovells amb el iogurt grec i afegiu-hi amb cura les clares i la nata a mà.
Triitureu les maduixes amb el sucre fins aconseguir una crema homogènia i feu-la coure durant 5 minuts.
Disposeu el gelat dins dels motlles (uns gotets de plàtic de tallat o xupito serviran), alternant amb el puré de maduixes. Perquè quedi el puré repartidet, primer de tot se'n posa una cullerada al gotet i es reparteix pel fons i parets, després s'omple fins a la meitat amb gelat, s'afegeix una altra cullerada de maduixes i s'acaba amb més gelat. Finalment es fica una forquilla que es mou de dalt a baix una vegada per remenar el puré de maduixa dins del gotet.
Disposeu el gelat dins dels motlles (uns gotets de plàtic de tallat o xupito serviran), alternant amb el puré de maduixes. Perquè quedi el puré repartidet, primer de tot se'n posa una cullerada al gotet i es reparteix pel fons i parets, després s'omple fins a la meitat amb gelat, s'afegeix una altra cullerada de maduixes i s'acaba amb més gelat. Finalment es fica una forquilla que es mou de dalt a baix una vegada per remenar el puré de maduixa dins del gotet.
Poseu-los al congelador i quan siguin ja una mica freds, col·locar un palillo curt de mini-broquetes.
Per treure el gelat del gotet, simplement fregueu-lo amb les mans uns instants i estireu amb compte el palet.
És un gelat molt cremós, us el recomano!!!
9 comentaris:
Anna, es boníssim!!!Jo encara no he possat la recepta, però m'ha agradat molt.
Núria
Com molen les fotos que has fet. petons.
Anna,
T'han quedat molt bé i són molt bons aquests gelats eh?. Crec que ja sóm uns quants que els hem fet i els hem gaudit. Fins aviat
Per aquest estiu té molt bona pinta!!! segur que estaven molt bons
Un saludo
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/
Nena.. no en mengis massa d'això tan bo...que tens una cita al juny i no es qüestió d'enxamplar la roba..
Petons
Anna, t'han quedat fantàstics!! I pel que veig els hauré de provar perquè agraden a tothom!!
Petons!
A nosaltres també ens va agradar molt, no va durar ni un dia!
I ja estic pensant en les possibles variacions... tinc un excés de nespres a casa que potser... ja ho veurem ;)
Bona recepta i té moltes possibilitats!
Una abraçada!
Aquests gelats tenen una pinta boníssima.
Me'ls apunto.
Petonets,
Eva
Publica un comentari a l'entrada