diumenge, 14 de desembre del 2008

Sachertorte d'aniversari



Aquest cap de setmana he fet un Sacher, que és el pastís preferit del Jordi, evidentment perquè duu molta xocolata! No ha estat una tasca fàcil, i he comptat amb l'ajuda de ma mare, desde l'elecció de la recepta fins a haver de patir les meves trucades de crisis (la xocolata de la cobertura s'ha endurit!! què faig?).


El resultat crec que va ser prou bo, diria que va ser un pastís d'aniversari a l'alçada dels homenatjats, el Jordi i en Ferran, que en feien....29!!! Per molts anys!!!


Ingredients per a un pastís de 23 cm de diàmetre:

Pel pastís:
- mantega i farina pel motlle
- 150 gr de xocolata per postres
- 15 ml (1 cullerada sopera) de rom
- 150 gr de mantega tova
- 150 gr de sucre llustre
- 6 ous grans
- 10 ml (2 culleradetes) de sucre amb vainilla
- 120 gr de farina
- 2 cullerades de llevat Royal
- 100 gr de melmelada d'albercoc
Per la cobertura:
- 120 gr de xocolata per postres
- 120 gr de sucre llustre

Preparació:

Escalfar el forn a 180ºC. Untar un motllo rodó amb mantega i enfarinar. Tallar la xocolata a trossets i desfer al bany Maria. Enretirar del foc i afegir el rom.

Batre la mantega amb la batedora elèctrica fins que quedi suau i lleugera. Afegir 115 gr de sucre llustre (el podeu fer a casa batent amb el minipimer sucre normal), batre i anar incorporant els rovells d'un en un i després la xocolata tèbia.

Batre les clares a punt de neu i després agefir-hi la resta de sucre llustre i sucre amb vainilla. Incorporar les clares a cullerades a la crema de xocolata, alternant amb la farina tamisada. Passar la barreja al motllo i enfornar al centre del forn durant uns 40 minuts.

Deixar que es refredi dins del mottlo durant 5 minutets abans d'abocar-lo sobre una reixeta i deixar-lo refredar 24 hores (si aneu bé de temps). Després es cobreix el pastís en aquesta posició.

Fer dos talls al pastís de manera que en quedin 3 discs (fer una marca de dalt a baix per assegurar-nos que després tornen a encaixar tots tres). Escalfar a foc lent la melmelada d'albercoc, colar-la i untar la part superior de cada disc de pastís, així com tota la vora. Muntem el pastís.

Per preparar la cobertura de xocolata, fonem la xocolata al bany Maria i l'enretirem. Posem el sucre llustre a un cassó amb 4 cullerades d'aigua, ho fem bullir durant un minut i ho enretirem. Quan l'almívar sigui tebi, hi afegim la xocolata fosa.

Abocar la xocolata al centre del pastís i la xocolata anirà cobrint-lo tot. Deixar refredar.

I VISCA EL BARÇA!!! (2-0)

18 comentaris:

Cuinagenerosa ha dit...

anna, sens dubte el pastís estava a l'alçada dels homenatjats, que deu ser molta, perquè el pastís és magnífic.
jo també el faig a vegades per a la meva dona, que li encanta, i sé el que costa fer aquesta cobertura que quedi alhora llisa i brillant i no massa dura per poder partir bé el pastís. veig que també ho fas barrejant almívar amb la xocolata, que és un truc que va molt bé.
felicitats pel resultat ;)

Gemma ha dit...

Uau, aquest pastís té una brillantor magnífica, no cal que truqis a te mare desesperada per la cobertura, que t'ha quedat perfecte, immillorable!
Estic segura que els homenatjats han estat ben contents amb aquest pastís d'aniversari tan rebo :)

Mercè ha dit...

Nena, quin pastís més fantàstic que t'ha quedat! Això sí que és una bona cobertura! No com la meva :S Felicitats a en Jordi! I visca el Barça! :)

Maria ha dit...

OH, OH, OH... quina xocolata t'ha quedat, quin llustre, quin tot !!!
Petons..

Irisibula ha dit...

¡Oh, nena, quina pinta tan meravellosa té aquesta Sachertorte! Ja poden estar contents els homenatjats perquè els hi has fet un regalàs!

angels ha dit...

Quina bona pinta t'ha quedat Anna, jo també vaig tenir que fer un pastis aquesta setmana però vaig buscar un, una mica mes senzill, ja que aquest he de provar de fer-lo però com tu dius en una mica més de temps.

Glòria ha dit...

Anna,

No coneixia el truc de l'almívar, però veient els resultats, no hi ha dubte que funciona!. Tot i els nervis perquè tot surti bé, pots estar ben contenta, l'aspecte magnífic i el gust, es pot intuir!!!.

Fins aviat

Anònim ha dit...

Reinaaa¡ T'ha quedat fantàstic....
ha valgut la pena tot, ejem......

Vanesuky ha dit...

Anna, tal i com diu la teva mare: Fantàstic!!
Té una pinta deliciosa i espero que t'ho passessis molt bé!
Un petonet maca.

La cuina vermella ha dit...

Per molts anys als homenatjats! Felicitats a les cuineres! i quin pastís més espatarrant que us ha quedat.
Per cert, que vol dir la teva mare quan diu: ejem?
Petonarros a tots.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Suposo que va ser vista i no vista.
Salut!!!!

Anònim ha dit...

Encara no he fet un pastís d'aquest tipus...Me apunto la receta!!!
Molt rebó!!

Saludos
Jorge
http://pocohecho.wordpress.com/

Su ha dit...

Maravillosa tarta...
como me alegro de que disfrutarais..

Núria ha dit...

Quina tarta més xula!! I la xocolata t'ha quedat espectacular!!

Núria

MªJose-Dit i Fet ha dit...

Molts d´anys i bons!!! i el pastís una passada, a mi també m´agrada amb bojeria la xocolata...

Micaela ha dit...

Hola Anna. Quina pinta que té aquesta sacher!! He descobert el teu blog per casualitat mirant el blog La cocina paso a paso, i m'agrada molt tot el que cuines. felicitats.
una abraçada.

la vella carmanyola ha dit...

Hola som els de la vella carmanyola vam voler fer la teva tarta sacher i ens va quedar molt bona de gust, excelent de textura però a l'hora de posar la xocolata!!!!!! aiaiaiaiai però si et passes pel nostre blog ja veuras que al final ho vam disimular.

Moltes gràcies per aquest genial pastis.

Anònim ha dit...

Hola!!
Primer de tot felicitats pel blog!!!! Ets un crack!!
Diumenge vaig fer el Sacher i vaig tenir molts problemes amb la cobertura. M'explico : faig fer l'almíbar amb el sucre i quan estava tebi hi vaig abocar la xocolata (que prèviament haviat desfet al bany maria).... al fer això em va quedar tot sòlid! i ho vaig haver de llençar.
Per sortir del "apuro" el que vaig fer va ser tornar a fer l'almíbar i anar afegint trocets de xocolata sencera ....però al tirar-hi la quantitat que ens poses al teu blog també em va quedar sòlid! aquest cop ho vaig arreglar afegint-hi aigua.... al final em va quedar molt bo...

Canviant de tema : el pastís em va quedar amb panxa a dalt, he pensat que per tal que quedi la forma recta valdria la pena talla una petita cap de dalt.. que et sembla??

Un altre tema : em vaig descuidar d'afegir-hi el royal!!! a la llista d'ingredients hi és però no a la teva explicació i no vaig estar al cas!!!!

Al final crec que em va quedar molt bé!!
enhorabona pel blog i continua així
merci

Joel