dissabte, 27 de desembre de 2008

Amanida tèbia d'espinacs amb llagostins, foie i bolets



Després de la pizzeta, vem menjar aquesta amanida d'espinacs que vaig treure del llibre de la Marta Carnicero "Passa'm la recepta". Només vaig variar-la pel fet de no posar panses...va ser un descuit, però al Jordi ja li va anar bé ;)

Ingredients per a 4 persones:

- 300 gr d'espinacs frescos
- 2 ceps grossos, o xampis (jo vaig utiliar rovellons)
- 10 llagostins o gambes
- 1 escalopa de foie fresc
- oli d'oliva i vinagre de Mòdena
- sal Maldon

Preparació:

Posar els espinacs en remull en aigua freda i netejar-los la sorra. Una estona abans de preparar l'amanida, centrifugar-los bé i acabar-los d'assecar amb paper absorbent. Reservar-los a la nevera.

Netejar els ceps i tallar-los a làmines. Barrejar-los amb una cullerda d'oli i reservar-los.

Pelar les cues dels llagostins, enretirar-los l'intestí i reservar-les amb una cullerada d'oli.

Netejar l'escalopa de foie de possibles tels i membranes.

Quan sigui el moment de menjar, posar els espicans en un bol gros i amanir-los bé amb oli i vinagre de Mòdena. Repartir-los en quatre plats.

Preparar dues paelles ben calentes. En una d'elles a foc viu fer-hi el foie (sense oli). Quan sigui ros per una banda donar-li la volta i enrossir-lo per l'altra. Escórre'l bé sobre paper absorbent i posar a punt de sal. Saltar els ceps en l'altra paella. Un cop fets, aprofitar la paella per saltar-hi els llagostins. Salpebrar-ho tot. Tallar el foie a bocinets d'uns 2 per 2 centímetres, i barrejar-los amb els ceps i els llagostins. Repartir la barreja, encara calenta, damunt els plats amb els espinacs amanits, i decorar-ho amb una mica de sal Maldon.

Molt fàcil, com veieu, i saborosa!!

5 comentaris:

Glòria ha dit...

Jo també tinc aquest llibre i quan he vist el títol de la recepta he pensat: de la Marta Carnicero?. Doncs sí. Se'm fa molt atractiva per la combinació d'ingredients però els espinacs crus..., encara que els de la teva foto em conviden a tastar-los d'una vegada!!.

Bona entrada d'any!

Maria Jose ha dit...

Què bona!!! i molt apropiada per aquestes dades de menjars forts

angels ha dit...

Quina bona pinta té aquesta amanida i molt adient en aquest dies amb en el foie. Feliç 2009.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

A mi les amanides m'encanten i aquesta teva és de luxe. Encara que pocs ingredients, això és un luxe. Senzilles coma mi m'agraden. Salut!!!!

manel ha dit...

anna, molt bo aquest sopar per etapes, i l'amanida, fantàstica, tots els ingredients m'agraden, o sigui que junts...
si no parlem més, que tinguis un bon final d'any i millor inici del 2009.
una abraçada :)