dilluns, 8 de desembre de 2008

Tiramisú a l'orange




Avui he fet el meu primer tiramisú, i tot i les adversitats, crec que me n'he sortit prou bé. La recepta no cal que us digui d'on l'he tret ;)

Doncs quan ja tenia tots els ingredients preparats per fer el tiramisú, m'he adonat que em faltava la cafetera...com ja fa temps que utilitzem la Nespresso, no recordem on l'hem deixat o a qui l'hem donat...per tant, he decidit fer-lo de taronja i ha quedat molt refrescant, per ser un tiramisú, és clar!

Ingredients per a 6 o 8 persones:

- 1/2 kg de mascarpone
- 3 ous de mida mitjana o petita
- 150 gr de sucre (o uns 120 gr si el preferiu menys dolç, com jo)
- el suc de 3 taronges
- licor d'amaretto
- whisky
- cacau en pols
- 4 rajoles de xocolata negra 70%
- 4 cullerades de nata per cuinar
- melindros per a tiramisú (savoyardes)

Preparació:

Separar els rovells i les clares a 2 bols diferents. Batre els rovells amb el sucre primer i amb el mascarpone després, durant uns 10 minuts (amb les barilles elèctriques o el robot de cuina). Muntar les clares amb un xic de sal fins que quedin ben fermes.

Barrejar les clares i la mescla de mascarpone amb el batedor, a mà durant uns 5 minuts. Afegim un raig petit de licor d'amaretto mentre barregem. Ha de quedar una crema una mica consistent.

Utilitzem una safata rectangular per muntar el tiramisú. Mullem els melindros a banda i banda al suc de taronja, on hem afegit una cullerada de licor (whisky, rom, etc.), i els col·loquem al fons de la safata. Posem a sobre una capa de crema de mascarpone i l'allisem. A continuació fem una altra capa de melindros.

Desfem la xocolata amb la nata al microones amb compte de que no es cremi. Barregem bé, i pintem els melindros de xocolata. Posem la capa final de crema de mascarpone i ho deixem a la nevera fins el moment de servir.

Posarem el cacau en pols just abans de servir.

19 comentaris:

angels ha dit...

Hola Anna, molt bona idea ho de sucar els melindros amb taronja, aquest postre porta feina però desprès el resultat és molt bo.

Ester ha dit...

Em sembla esplèndida aquesta varietat de la taronja. Sempre que vaig a un italià i de postres hi ha tiramisú me'l demano. Jo he vist receptes també amb gerds, no deus estar malament oi?
Un petó
Ester

Gemma ha dit...

Quin tiramisú més original! Tot i que sense cafè... deu quedar ben diferent!
Sense els licors, el trobo ideal per quan hi ha nenes a menjar ;)

Mercè ha dit...

Anna, quin tiramisú més original! Queda amb gust a tiramisú o és bastant diferent?

elisenda ha dit...

Anna, aquest si que l´hauràs de repetir per nosaltres, el tiramisú ens encanta pero el xoco amb taronja.....em torna boja!!!
La pinta es de primera, millor que el que et porten a molts restaurants.

El cullerot Festuc ha dit...

Anna, que original aquest tiramisú!!! Segr que estava ben bo!!! Però pq no vas fer servir el cafè de la Nespresso???
Petunets,
Eva.

OLLES I SOMRIURES ha dit...

Quin blog més fresc i variat tens. M'agraden les teves receptes per la seva senzillesa i varietat. Espero poder visitar-te amb més freqüència per aprendre receptes tant bones com aquesta.
Salut!!!!!!
Per cert si no t'importa t'enllaçaré a casa meva.

Glòria ha dit...

Quan he llegit el títol de la recepta, no hauria dit mai que era una improvisació per substituir el cafè. Trobo que és un encert, la taronja i la xocolata és una combinació que m'agrada molt. Felicitats!.

Anònim ha dit...

Tiramisú, tiramisú.. M'és igual del què estigui fet. Si està fet per la meva germaneta serà el millor del món.

Maria Jose ha dit...

T´ha quedat genial, i la idea de substituir el cafè per taronja molt ingeniosa...petonets

manel ha dit...

anna, el teu primer tiramisú i ja revoluciones la recepta, i amb un resultat espectacular, això se'n diu anar forta!

Iris ha dit...

Felicitats Anna, té una pinta espectacular aquest tiramisú! Jo no sóc gens de cafè, així que miraré de fer aquesta nova versió teva!

Maria ha dit...

Mira, m'has alegrat el dia al donar-me una recepta de tiramisú sense café, que a mi no m'agrada i no hi havia manera de fer-lo. Ara només em falta trobar on comprar els ous pasteuritzats, que jo tinc manies amb els ous frescos per als postres, i així podrè fer-lo.
M'apunto la recepta..

xaro ha dit...

Que original!!! No l'he provat mai amb taronja i no me'l puc imaginar, vol dir que l'hauré de fer ràpid!!
Però com diu l'Eva pq no fas servir el Nespresso, jo l'hi faig sempre...

xaro ha dit...

Que original!!! No l'he provat mai amb taronja i no me'l puc imaginar, vol dir que l'hauré de fer ràpid!!
Però com diu l'Eva pq no fas servir el Nespresso, jo l'hi faig sempre...

Anònim ha dit...

myspace.com/mireiaolive. Jo segueix-ho els teus plats i tu les meves actuacions! T'estimho, Mire

La cuina vermella ha dit...

Tunejant els clàssics!! ets una agosarada ;) i per deu quina bona idea, jo tampoc sóc de cafè i aquesta combinació la trobo boníssima.

Anna ha dit...

És veritat que amb taronja queda molt bo. És d'aquells postres que sempre vull tastar quan l'ofereix un restaurant, i també és veritat que moltes vegades m'enduc xascos.

No vaig esmentar que vaig dur el suc de taronja amb una cullerada de sucre a ebullició, va bullir un minutet i el vaig deixar refredar abans de sucar els melindros.

jejeje...per què no vaig fer servir la Nespresso??? jejejeje, no vaig explicar-me bé...és que no em funciona!!! elemental ;)

Gemma, ideal per nens, correcte!

Mercè, he de dir que segueix tenint gust a tiramisú.

Eli, això està fet!!!

Olles i somriures! Jo ja fa temps que et segueixo! Gràcies!

Gràcies Glòria..he de dir que quan li vaig dir a la mare per telf va dir-me...sempre potinejant! però li va encantar ;)

Mire, germaneta, pilota !

Moltes gràcies a tots, Manel, Cuina vermella, etc. etc. etc.

A PROBAR-HO I JA EM DIREU QUÈ US HA SEMBLAT!!

RUBEN ha dit...

Anna! Quina pinta que té el tiramisú! De fet és una de les meves postres preferides! I això de la taronja...ho haig de provar
una abraçada