dimecres, 19 de novembre del 2008

Bolonyesa



És una de les salses més conegudes i utilitzades, però...sabíeu que la manera tradicional de fer-la és coent-la durant 4 hores? Si si, heu llegit bé, 4 hores! En vaig fer una bona paella per poder-la guardar i anar-la menjant en diferents ocasions, ja que posar-se a fer bolonyesa entre setmana...

Ingredients:

- 1 kg de carn trinxada (3/4 parts de vedella, i la resta de porc)
- 1 ceba gran
- 2 pastanagues
- 1 branca d'api
- 1 got de vi negre

Preparació:

Posar un bon raig d'oli a la paella i sofregir-hi la verdura picadeta ben fina. Quan comenci a estar dauradeta, posar-hi la carn i sofregir-la amb la verdura. Quan hagi perdut la seva aigua, salar i afegir un bon got de vi negre. Quan s'hagi evaporat, afegir una cullerada de concentrat de tomàquet. Afegir caldo fins a cobrir el sofregit i deixar coure tapat a foc lent durant 4 hores, afegint caldo quan ho veieu sec.

Es pot enriquir amb xampinyons picats o trufa,

La podeu congelar o guardar en conserva. A l'hora de cuinar-la amb pasta, posar la salsa (que queda molt densa) a una paella, afegir un trosset de mantega i una miqueta de caldo o aigua de la cocció de la pasta. Un cop la pasta estigui llesta, abocar-la ràpidament sobre la salsa, remenar, apagar el foc i repartir un bon grapat de parmesà.


M'ha encantat, és molt diferent a la boloyesa que havia menjat fins ara.

6 comentaris:

Irisibula ha dit...

Aquesta bolonyesa té una pinta espectacular! I és especialment indicada per a un dissabte o diumenge d'aquells plujosos, que t'hi pots passar 4 hores remenant una olla... La provaré de fer, segur!

Jeroni ha dit...

Hola Anna!

M'ha sorprès molt això de les 4 hores!!

La primavera passada vam tenir l'oportunitat estar a Bologna, a part de gaudir d'una ciutat encantadora i de visita altament recomanable vam poder tastar repetidament la salsa bolonyesa que fan a Bolonya. Ells en diuen ragú. Pel sabor diria que hi posen carn de corder i tal com diu l'Anna es una salsa densa, de gust molt intens i poc sucosa. Probablement a causa d'aquestes 4h de foc lent...

Ara que tenim la recepta alguna tarda de pluja haurem de fer una bona cassola de salsa bolonyesa, no hi ha excusa! ;)

Cuinagenerosa ha dit...

jo n'hauré de fer dos quilos, perquè a casa aquests macarrons no duraren dos minuts. aquests ragús queden molt més bons amb força hores de cocció i de concentració de sabors, el que passa és que aquí ho hem d'enllestir en mitja hora. però és bona idea fer-ne gran quantitat i conservar-la.
gràcies per la recepta.

illetapitita ha dit...

No ho sabia pas que es tardava tant a fer la salsa!!!
No m'estranya que n'hagis fet per diferents ocasions... és una molt bona idea!

Delicias ha dit...

Si el resultat val la pena, les 4 hores son molt gratificants. I aquesta bolonyesa té un aspecte deliciós. T'ha sobrat una mica per les nouvingudes???
Un petonàs!!

xaro ha dit...

Jo si que ho sabia pq tinc amics italians i ja m’ho havien explicat, però la veritat es que no m’he animat mai a fer-la, a veure si ara veient la teva mi poso..