dilluns, 24 de novembre de 2008

Amanida de tardor



Aquesta és l'amanida que ens va ensenyar a fer el Pep Nogué a la classe de l'Espai de Consum dedicada al formatge i la mantega de l'Alt Urgell. Ja l'he vist al blog del Manel i jo m'hi afegeixo. La vaig preparar en un tres i no res, després d'una estona de córrer el diumenge al migdia.


Ingredients per a 4 persones:

- 300 gr d'Urgèlia (formatge de llet crua de vaca)
- 300 gr de codonyat
- 250 gr d'amanida
- oli d'oliva
- prunes
- orellanes
- panses
- avellanes, nous, etc.
- sal

Preparació:

Tallar el formatge a llesques fines o demanar al xarcuter que el talli amb la màquina. Tallar el codonyat com el formatge. Intercalar els dos productes fent un mil fulls (3 làmines de formatge per dues de codonyat).

Acompanyar d'una bona amanida barrejada, que doni color.

Preparar un oli de fruits secs trinxant tota la fruita. Afegir l'oli i un pols de sal. Amanir i servir.

En Pep ens va recomanar no posar vinagre, però jo n'hi vaig trobar a faltar unes gotetes.

És una amanida molt resultona, on es poden combinar els fruits que més us agradin. Jo, per exemple, vaig comprar unes figues seques boníssimes!


El plat principal el va posar la meva mare...quina vedella amb bolets...ESPECTACULAR!!!

6 comentaris:

manel ha dit...

ana, estic d'acord que quedaria bé amb una toc de vinagre balsàmic (encara que com diu en pep nogué el que gastem ni s'assembli a l'autèntic), però a mi també em va agradar així, amb la dolçor de la fruita seca macerada unes quantes hores en l'oli.
la vedella amb bolets mereix un comentari a part, realment necessitava un entrant lleuger.

Gemma ha dit...

Ja veig que em vaig perdre una bona classe...
Aquest formatge no l'he tasta mai, serà el moment de provar-lo :)
Les figues m'encanten a l'amanida, quan són fresques sempre n'hi poso. I quan ja no és temporada, les seques també hi queden bé ;)

La cuina vermella ha dit...

Anna, vaja equip que feu tu i la teva mare!! els dos plats genials!!
petons

Maria ha dit...

Ui, que bonet sembla... A vegades no es necessiten coses complicades per quedar be. I quina vedella... esperem la recepta !!

xaro ha dit...

Jo le faré un dia d'aquest i tal com tu dius hi posaré vinagre balsàmic, ja que m'en vaig portar de Italia i esta boníssim.

No m'agrada gaire le carn, però a aquesta vedella li faria els honors!!

Anna ha dit...

Manel, aquesta vedella he d'aprendre a fer-la jaaaa! És excepcional, és d'aquells plats que només sentir-ne l'oloreta ja penses en la persona que l'ha fet i et venen un munt de records.

Gemma, et vem trobar a faltar! Les figues són boníssimes, i mira, ahir me les menjava amb el iogurt, que bones!

Gràcies parella vermella, crec que si que fem un bon tàndem...som com dues gotetes d'aigua realment ;)

Hola Maria! Tindrem recepta!

Ei Xaro! amb vinagre del bo, ja de ser la repera ;)