dimarts, 13 de maig del 2008

Butifarra amb pomes al forn



Fa unes setmanes la Sònia ens va convidar a dinar després de la feina. Ens va preparar una amanida d'espinacs amb formatge de cabra boníssima i de segon va fer un plat que ja m'havia explicat abans i que va més que complir amb les expectatives. És un plat molt senzill i encara més bo...de fet, és unna recepta de la seva sogre...les bones receptes sempre passen de generació! Mireu què xulo li va quedar:



Avui he fet el plat però enlloc de butifarra hi he posat unes salsitxes i també ha quedat molt bo.

Ingredients:

- 1 butifarra per persona (o 4 salsitxes)
- 1 poma golden per persona
- oli
- conyac

Preparació:

Pelar les pomes, treure'n el cor i tallar els quarts en tres trossos. Posar la carn en una font per anar al forn. Afegir els grills de poma i regar amb un raig generós d'oli i un de menys generós de conyac. Posar al forn a uns 190-200ºC durant uns 30-40 minuts, girant les butifarres a la meitat de la cocció.

Ja veureu, està per llepar-se'n els dits!!! Gràcies Sònia!

8 comentaris:

La cuina vermella ha dit...

Sí senyora! Molt bona idea de plat. Felicita a la mare de la teva companya de feina.
Benviguda bonica, t'hem trobat a faltar durant les teves vacances.

Gemma ha dit...

Genial, m'encanta la idea! Tinc uns amics molt complicats de gustos (els agraden poques coses i molt senzilletes) i arriba un punt que quan vénen a sopar ja no sé què fer... Aquesta recepta és fantàstica, perquè segur que els agradarà i almenys és una mica diferent...
A part, la combinació de la botifarra amb la poma és deliciosa...
I com que es fa la forn, et pots dedicar a altres coses... vaja, que el faré seguríssim!

enric ha dit...

La carn de porc lliga de meravella amb la poma, pel que és seguríssim que aquesta botifarra al forn "amanida" amb oli i conyac és tot un encert. Ja tinc dinar per dissabte que ve!

Glòria ha dit...

Tinc al congelador unes botifarres amb trompetes de la mort, comprades a la Botifarreria de Santa Maria del Mar, que em sembla que ja tenen recepta adjudicada. Quina pinta més bona !!

enric ha dit...

Ni ho sé ja les vegades que, des que les vaig fer per primer cop, les he tornat a fer, sobretot quan es presenta a dinar el meu fill petit a qui li encanten, tant és així que, com que la cuina no és precisament el seu fort, diu que fins i tot es va comprar una ampolla de conyac per fer-les a ca seva.

Sembla mentida que un plat tan senzill de fer pugui resultar tan apetitós.

Gràcies, Anna!, i espero que ens tornarem a veure ben aviat.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la recepta! La he probat i queda boníssima ^_____^

Anònim ha dit...

.. però.. el cognac és = al brandy?? ja estic farta dels lots de Nadal q duen coses q en saps q fer.ne!
ho faig aquesta nit i punt!!

Áfrika

Anònim ha dit...

Hola Anna, Ahir vaig fer aquestes butifarres al forn i hi vaig afegir unes prunes i uns pinyots macerats abans en el coñac. Jo el que li vaig trobar és que queden un xic eixutes o potser era cosa de les butifarres que vaig comprar... Tu tens aquesta sensació també?
Gràcies,
Elisenda