dimarts, 28 d’agost de 2007

Una de tapes!



Per uns…10 amics

- 3 baguettes de pa tallades a llesques
- una capsa d’escuradents (palillos)

Ous ferrats amb cansalada
Ingredients: una dotzena d’ous de guatlla i 5 talls de cansalada ibèrica.
Preparació: s’utilitza una planxa ben calenta amb una miqueta d’oli, es talla la punta de la closca de l’ou amb un ganivet afilat i es fa l’ou a la planxa. Es talla la cansalada a tires i es fa també a la planxa. Es col·loca primer la cansalada i després l’ou ferrat amb una mica de sal.

Salmó amb salsa “Carme”
Ingredients: un sobre petit de salmó fumat (amb 3 o 4 fulles de salmó) i per la salsa: un ou dur, una cullerada sopera de ceba trinxada, una de cogombres en vinagre trinxats, una de tàperes trinxades i una de maionesa.
Preparació: es barregen tots els ingredients per fer la salsa i ja es poden untar les llesques de pa amb el trinxat. Es col·loca a sobre un tros de salmó que cobreixi la llesca.

Codony amb brie
Ingredients: un tall de codony i un tros de brie.
Preparació: es fan talls del codony i del brie i es col·loquen sobre les llesques de pa de manera que el brie quedi a sobre i cobreixi la majoria de la llesca. Es posen al forn amb el gratinador just abans de menjar perquè el formatge quedi una mica desfet.

Broqueta “Caprese”
Ingredients:
una capsa de tomàquets cherry, una bossa de boletes de mozzarel·la per amanides, oli, sal i orenga.
Preparació: es renten els tomàquets. Es munta la broqueta punxant amb un palillo una boleta de mozarel·la, seguida d’un tomàquet. Es salen i amaneixen amb l’oli i l’orenga. Es poden posar tantes peces com es vulgui.

Mortadel·la amb boletes de formatge
Ingredients:
5 talls fins de mortadel·la italiana, 150 gr de formatge fresc per untar (Philadelphia), 35 gr de formatge parmesà ratllat, 2 cullerades de pebre vermell dolç en polç i 2 cullerades soperes de llavors de sèsam.
Preparació: per fer les boletes de formatge, es barreja bé en un bol el formatge fresc i el parmesà fins que quedi una crema homogènia. Es fan boletes amb la crema resultant i s’arrebossen la meitat de les boletes amb el pebre vermell dolç i la resta amb les llavors de sèsam. Es tallen tiretes de mortadel·la d’entre 2 i 3 cm d’ample i es punxen amb un palillo tot doblegant la mortadela com un acordió. A continuació s’afegeix una boleta.

Queixalades de Frankfurt
Ingredients: una bosseta de mini-frankfurts
Preparació: fer els frankfurts amb poc oli a la planxa o a la paella i fer-ne pintxos.

Pintxo de truita de patata
No cal que digui res més.

Montaditos especials d’hummus:
- als 4 formatges
- de pebrot picant
- d’esbargínia
- de salsa de yogurt amb coulis de mora

Ingredients:
les 4 salses i moltes altres es poden comprar al mercat de la Boqueria a Barcelona.
Preparació: només cal untar les llesques de pa amb cada salsa, i afegir la melmelada de mora sobre la salsa de iogurt.

2 comentaris:

Jeroni ha dit...

En aquesta ocasió podem donar fe que les deu tapes són boniiiissimes, quin dia ho repetim? jejeje

Joana, Cèlia i Jeroni

CocinArte ha dit...

Anna, unes idees bonísssimes!!

Núria