dilluns, 27 d’agost de 2007

L'escalivada del Jordi





Ingredients:

- 2 pebrots vermells grossos
- 1 esbargínia
- oli
- sal

Preparació:

S'escalfa el forn amb el gratinador a 200ºC.

Es renten els pebrots i l'esbargínia i es col·loquen a una font prèviament folrada amb paper d'alumini.

Es posa la font al forn durant 45 minuts i només cal anar donant la volta a les verdures cada 15 minuts perquè es vagin fent per totes les bandes.

Es treu del forn i es deixa refredar. Ja només queda arremangar-se per netejar les verdures, se'ls treu la pell i les llavors i se'n fan tiretes amb els dits mateix.

Es col·loquen les tiretes a una altra safata, s'hi posa sal i s'hi afegeix oli fins que quedi cobert.

És millor preparar-la el dia abans de menjar-la, queda molt més bona!

3 comentaris:

Jeroni ha dit...

La foto fan venir ganes d'anar a comprar pebrots i esberginies ara mateix!. Nosaltres ho fem igual, jo tinc la teoria no demostrada que si els deixes refredar a dins el forn es pelen més facilment després.

Joana, Cèlia i Jeroni

Anna ha dit...

Ho probarem!

Anònim ha dit...

Hola!

Jo unto els pebrots amb oli i sembla que també ajuda a que es pelin millor.
A l'albergínia li faig forats amb una forquilla... ma mare diu que es cou millor de dins...

;-)

M'agrada el bloc!

Angelina, cuinera en evolució des del Guinardó