divendres, 6 de març de 2020

Marmolejats de xocolata



Primera recepta del flamant llibre de "Le cordon bleu: La escuela de pastelería", on hi ha 100 receptes explicades pas a pas i que a més, funcionen!!

Aquí va la primera que he provat, una de facileta, un clàssic, però què bo que és!

Fer un curs de cuina a Le cordon bleu, encara que fos d'un dia, seria una passada... a la llista ;) (tot i que hauria d'aprendre francès i ara estic amb l'italià, temps al temps).

Ingredients per a 3 marmolejats petits:

- 180 gr de mantega
- 80 gr de sucre glas
- 3 i 1/2 ous (180 gr)
- 1 beina de vainilla
- 240 gr de farina
- 1 cullerada de llevat químic
- 20 gr de cacau
- 100 ml de llet
- mantega i farina pels motlles

Preparació:

Preescalfa el forn a 170ºC. Unta els motlles de 14x6 cm amb mantega i enfarina'ls, tot traient l'excés donant uns copets cap per avall.

Bat la mantega tova en un bol fins que tingui consistència de pomada. Afegeix el sucre glas i barreja bé.

Incorpora els ous amb un batedor de varilles. Treu les llavors de la beina de vainilla amb un ganivet i incorporar-les a la barreja.

Tamisa la farina i el llevat junts a un bol, i ves-los afegint a la barreja en tandes.

Per a preparar la massa de cacau, barreja el cacau amb la llet a un bol petit, incorpora-ho al bol que conté 1/3 de la massa i barreja amb el batedor.

Per a fer l'efecte de marmolejat, repartir la massa de vainilla als motlles i posar a sobre la massa de cacau. Amb una forquilla traça onades suaument sobre les dues masses. Dona uns cops a la base dels motlles i enforna uns 35 minuts.

Espero que us agradin!