dissabte, 19 d’octubre de 2019

Gratinat de carbassa



Segueixo disfrutant de la cuina... m'encanta llegir revistes de receptes, en retallo les pàgines seleccionades (bé, les arrenco i a vegades fins i tot he d'enganxar els retalls!). Després fantassejo pensant totes les receptes que vull fer els següents dies, com si cada dia hagués de fer-ne una, i amb sort, en faig alguna el cap de setmana. Però ja està bé, les ordeno per ordre de preferència, i sempre hi ha algun postre, dolç...mmm

Ara en tinc vàries per penjar, algunes molt faciletes, amanides, que no sé si val la pena, depèn del temos i ganes que en tingui...

Aquesta recepta us la recomano molt. És ideal per acompanyar carns o peixos durant aquesta tardor, tot i que també pot ser un bon primer plat, i el dolç de la carbassa amb el toc gairebé imperceptible del curri, i el formatge gratinat, combinen a la perfecció. Recepta de la revista CUINA (per variar!)

Ingredients:

- 1,2 kg de carbassa
- 1 ceba mitjana
- 500 ml de llet
- 2 ous
- 50 gr de parmesà
- 100 gr d'emmental
- 25 g de mantega
- 250 ml de nata líquida
- 1/2 culleradeta de curri al gust
- sal i pebre

Preparació:

Pelar la carbassa, retirar-e els fils i les llavors i tallar-la a daus regulars. Posar-os a una cassola amb la llet i el curri, i afeir-hi aigua fins a cobrir-los.

Pelar la ceba, tallar-la a tires, al llarg, i incorporar-la a la cassola. Salpebrar amb moderació i coure-ho 10 minuts.

Untar una plata fonda dque pugui anar al forn amb la mantega. Escórrer la carbassa cuita, aixafar-la una mica amb una forquilla i barrejar-la amb la nata, els ous batuts i l'emmental rallat. Posar-ho a una plata i epolsar-hi el parmesa gratat. 

Posar-ho al forn calent a 180ªC, 20 minuts; al final, activar el gratinador per crear-hi la crosta superficial.

Que ho disfruteu!