dimarts, 30 d’abril de 2019

Mandonguilles amb salsa de mostassa de dijon



Hola!!!

estic contentíssima de tornat a publicar, i és que aquest diumenge em va venir de gust tornar a fer alguna recepta nova, i com gairebé sempre, és de la revista CUINA que segueixo rebent religiosament cada mes. Com a casa les mandonguilles sempre triomfen, però és clar, canviar la recepta habitual sempre és un risc, sobretot si porta xampinyons... tinc uns fills una mica llepafils ;)

Què us en puc dir, a mi em va encantar ja que el gust és molt suau, i la mostassa no domina gaire. I és molt ràpida de fer, sobretot si compreu les mandonguilles fetes!

Ingredients per a 4 persones:

(per a les mandonguilles)
- 400 gr de carn picada de porc (a mi m'agrada barrejada amb vedella)
- 1 ceba picada
- 1 gr d'all picat
- 1 ou
- 2 cullerads de farina
- 5 fulles de julivert
- sal fina
- pebre negre
- oli d'oliva verge extra
(per a la salsa)
- 1 ceba picada
- 200 ml de nata líquida
- 1 got de vi blanc
- 1 got de brou de pollastre
- 3 cullerades de mostassa de Dijon
- 200 gr de xampinyons nets
- oli d'oliva verge extra
- sal

Preparació:

Per a les mandonguilles, en un bol ample, barregem  la carn picada, la ceba, l'all i el julivert picat. Hi afegim l'ou i la farina, i ho salpebrem.
Fem mandonguilles petites (unes cinc per persona) i les fregim, passades per una mica de farina, en oli abundant. Les assequem amb paper absorbent.

Per a la salsa, en una paella amb li sofregim la ceba. Quan estigui ben cuita, hi afegim els xampinyons, tallats a quarts. I els deixem coure. Hi posem les mandonguilles i el got de vi blanc. Deixem evaporar el vi. Hi afegim la mostassa, el brou de pollastre i la nata, i ho deixem coure lentament 20 minuts.

I ja està! Les acompanyeu com més us agradi. A mi me'n van quedar pel tupper del dilluns amb uns macarrons...mmm.