diumenge, 29 d’octubre del 2017

Risotto de parmesà, carbassa i ceps



Avui han vingut a dinar l'Eva, el Víctor i l'Adrià, i he preparat un risotto de tardor que ha quedat de pel·lícula! El recomano moltíssim!!! I és molt senzill de fer, com tots els risottos!


Ingredients per a 4 persones:

- 100 gr de parmesà
- 25 gr de ceps dessecats
- 2 litres de brou de verdures
- 300 gr d'arròs arborio o carnaroli
- 1 manat de ceba tendra picada
- 300 gr de carbassa pelada, sense llavors, tallada a trossets
- 150 ml de vi blanc sec italià (o el que tingueu)
- oli, sal i pebre

Preparació:

Ratllem el parmesà i el reservem, amb la Thermomix és un moment. Posem els bolets secs a un recipient, l'omplim amb brou ben calent i els deixem en remull 30 minuts.

Posem a una cassola o paella grossa un bon raig d'oli, hi afegim la ceba tendra i la deixem coure lentament. Hi afegim la carbassa, la salem i la sofregim, tot remenant-la uns 3 minuts més. Aboquem l'arròs i el coem 2 minuts.

Aboquem el vi i el deixem reduir. Després afegim els bolets, que podeu tallar a trossos més petits segons el gust, i dos cullerots de brou. Ho coem durant uns 20 -25 minuts, afegint més brou a mida que es vagi absorvint fins que l'arròs quedi gairebé cuit (que li falti poc per estar al punt).

Perquè quedi bé quan el servim, cal que al final de la cocció afegim l'últim cullerot perquè quedi una mica sucós, i sense esperar que s'absorveixi, posem el parmesà (jo ho faig a ull, i en poso més del que deia la recepta, penso que entre 100-120 gr queda molt bé, inclús un pèl més). Corregim de sal i afegim pebre si volem, jo no n'hi he posat. Tot seguit, ho tapem un minut o dos, el que triguem a anar a taula i mejar-lo, i veureu que s'acaba de fer i queda super cremós! Podeu esporvorejar una mica més de parmesà al servir-lo.

La combinació entre la dolçor de la carbassa i el sabor del cep és boníssima!!!