diumenge, 29 d’octubre de 2017

Pastís de formatge amb mascarpone i gerds



A casa soc bastant criticada per no repetir els pastissos, sempre en vull provar de nous...i és que és la manera de descobrir receptes boníssimes com aquesta!!!

La tinc impresa desde el juny de 2015, del petitchef, que fa un recull de receptes que ja no rebo, i en aquest cas ve del blog cocinandotelo.


És un bon postre per dur a un dinar, millor si el feu la nit abans.

Ingredients:

- una terrina de formatge tipus Philadelphia
- una terrina de formatge mascarpone
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 8 cullerades de sucre
- 3 ous
- 1/2 got de llet
- 1 cullerada de Maizena
- la pell ratllada d'una llimona
- un paquet de galetes tipus Maria i 100 gr de mantega
- melmelada de gerds (opcional), ja que sempre hi ha algú a qui no li agrada!

Preparació:

Triturem les galetes i les barregem amb la mantega, que haurem desfet al microones. Cobrim el fons d'un motlle desmuntable, prèviament folrat amb paper sulfuritzat (de forn). Pressionem bé perquè quedi ben compacte i igualat, i el reservem a la nevera.

Posem la resta d'ingredients a un bol i ho triturem amb la batedora o directament a la Thermomix fins que estigui tot ben barrejat.

Aboquem la barreja al motlle i ho enfornem a 180º fins que estigui quallat, en el meu cas van ser 50 minuts amb escalfor a dalt i a baix.

El deixem refredar, el desmotllem, i el podem cobrir amb la melmelada i guardar a la nevera fins l'hora de servir.