dissabte, 7 de febrer de 2015

Profiterols amb salmó fumat (Thermomix)



Ingredients per a 750 gr:

- 160 gr de farina de rebosteria
- 250 gr d'aigua
- 100 gr de mantega
- 1/2 culleradeta de sal
- 1 pessic de sucre
- 4 ous mitjans
- samó fumat
- farcit de maionesa

Preparació:

Posem al vas l'aigua, la mantega, la sal i el sucre i programem 4 min, 100ª, vel 4. Obrim la tapa i afegim la farina d'una vegada. Programem 15 seg, vel 4. Treiem el vas de la màquina i el deixem atemperar uns minuts.

Tornem a col·locar el vas a la màquina, programem vel 4 i afegim els ous un a un pel bocal.
Ho posem a una màniga pastissera amb la boquilla que més ens agradi, jo vaig triar l'arrissada.

Escalfem el forn a 200ºC. Sobre una plata per anar al forn amb paper de forn, posem la massa en petites porcions separades les unes de les altres, en cercles.

Abaixem la temperatura del forn a 180 ºC i enfornem durant 20 minuts sense obrir el forn.

Treiem la safata del forn, deixem refredar els profiterols i els farcim, en aquest cas, amb salmó fumat i la barreja de maionesa, ou dur, tàperes, ceba i cogombres en vinagre que utilitzem cada any en algun dels plats del sopar de Nadal!

Els he de repetir amb algun farcit dolç ara que veig que fer-los és piece of cake!!