dissabte, 7 de febrer de 2015

Pastís de peres i nous a la vainilla



Aquest mes de gener he comprat la lectura cocina com sempre amb il·lusió, i semblava que era una mica més fluixa que altres números fins que vaig topar amb aquest pastís, que tot i ser poc original, em va venir molt de gust fer-lo i el resultat va ser com diu el títol de la revista, irresistible!


L'he fet amb algunes adaptacions utilitzant la Thermomix, però és molt senzill de fer, de fet l'hem vist moltes vegades amb poma, però us he de dir que la pera hi queda molt melosa i gustosa, un encert!


Ingredients per a unes 6 persones:

(per la massa)
- 200 gr de galetes Maria (un paquet i us en sobrarà una mica per menjar amb el iogurt!)
- 100 gr de mantega
- 40 gr de nous pelades
(pel farcit)
- 500 ml de llet
- 100 gr de sucre
- 50 gr de maicena
- 3 ous
- 1 culleradeta d'essència de vainilla
(per decorar)
- 4 peres
- 40 gr de mel
- suc de 1/2 llimona
- 30 gr de mantega
- 1 clau d'olor
- 2 cullerades de sucre morè
- 40 gr de nous pelades

Preparació:

Triturarem les galetes i les nous i barregem amb la mantega estovada. Extenem la massa al fons d'un motlle que hem untat amb mantega prèviament. Ha de quedar una capa d'uns 2cm. Ho reservem a la nevera uns 30 minuts.

Fer la crema del farcit. La recepta duia força nata per muntar però venia a ser una crema pastissera pel que l'he substituit per la recepta de crema pastissera del llibre de la Thermomix. 

Posem els ingredients del farcit al vas i programem 7 minuts, 90ºC, Vel 4. Ho posem a un altre recipient i tapem amb paper film enganxat a la crema. Ho deixem refredar.

Pelem les peres i les tallem per la meitat. En treiem el cor i les tallem a làmines. Jo no vaig fer servir el suc de llimona perquè no s'oxidin ja que faig servir ganivet de ceràmica, però si cal les regueu. Escalfem la mel amb la mantega i el clau. Afegim les peres i les coem 5 minuts a foc lent amb compte que no es trenquin.

Posem la crema sobre la capa de galeta i la cobrim amb la pera. Ho posem al forn durant uns 15 minuts a 170ºC. Ho treiem del forn, esperem que es refredi i el deixem uns 30 minuts a la nevera abans de desmotllar. 

Per acabar, esporvoregem amb el sucre morè i ho cremem amb un bufador. Decorem amb les nous a trossets i ja podem servir (no m'en van quedar prous a mi!).

Espero que us agradi, jo el repetiré segur, acompanyat d'una bola de gelat la propera vegada!