dissabte, 3 de gener del 2015

Copa de crema de bescuit amb torró



És un postre nadalenc pels trossets de torró que porta però recorda a un tiramisú per les capes. Els melindros es podrien sucar amb altres licors o cafè. 



Ingredients per a 6 persones:
(segons recepta Lecturas per 4)

- 100 gr de melindros
- 50 gr de torró de Xixona (a ull)
- 2 ous
- 100 gr de sucre
- 250 ml de nata per muntar
- 10 gr de sucre avainillat
- 100 ml de licor d'avellanes
- cacau en pols

Preparació:

Per preparar la crema de buscuit, separem les clares dels rovells. Posem els rovells a un bol amb el sucre avainillat i la meitat del sucre i ho batem fins que estigui escumosa i blanquinosa.

Muntem la nata ben freda amb les barilles i l'afegim als rovells amb una espàtula amb moviments suau. Batem les clares a punt de neu amb el sucre restant i les afegim a la barreja de la mateixa manera. Ho reservem a la nevera.

A una copa col·loquem una capa de melindros que hem sucat ràpidament amb el licor, hi posem a sobre uns trossets de torró (virutes, jo l'he desfet amb els dits, queda bé trobar els trossos), i esporvorem amb cacau. Posem una capa de la crema i repetim l'operació amb una altra capa de melindros, torró, cacau i crema. 

Tapem amb film transparent i deixem a la nevera fins el moment de servir. Destapem, decorem amb alguns trossets de torró i acabem amb una mica de cacau.