dissabte, 6 de desembre del 2014

Pa de pessic de Cola Cao




Yo soy aquel negrito, del África tropical, que cultivando cantaba la canción del Cola Cao...

Per mi el Cola Cao és infància, esmorzars de llet amb galetes abans d'anar a l'escola, i encara avui quan en prenc algun cap de setmana, em fa sentir genial. Quan vaig llegir la recepta de "Bizcocho de Nesquik" a la web de Pequerecetas, vaig tenir claríssim que jo soc de Cola Cao ;)



I a en Marc també li agrada el Cola Cao, com no podia ser d'una altre manera. 




Ingredients:

- 2 ous mitjans
- 80 gr de sucre
- 1 pessic de sal
- 45 gr d'oli de girasol
- 1 iogurt grec
- 110 gr de farina de blat
- 55 gr de Cola Cao
- 1/2 sobre de llevat en pols
- sucre glas per empolsinar

Preparació:

Preescalfem el forn a 180ºC.
Batem els ous amb el sucre amb la batedora elèctrica de mà fins que blanquegi.

Afegim una mica de sal, l'oli i barregem bé (ara amb les varilles manuals). Afegim el iogurt grec i seguim batent quedi ben incorporat.

Incorporem la farina tamizada, barregem bé, tamizem el Cola Cao, barregem una mica més i finalment posem el llevat.

Acabem de barrejar fins aconseguir una massa suau i sense grumolls.

Preparem un motlle de 20 cm untat amb mantega i farina. Enfornem durant 25 minuts a 180ºC amb calor a dalt i baix (podem fer una comprobació als 20 minuts punxant el pa de pessic per veure si a està cuit). Quan el treiem del forn el deixem refredar lleugerament dins del motlle, desmotllar-lo i que s'acabi de refredar sobre una reixeta.

Empolsinar amb sucre glas i....mmmmm!!!