divendres, 18 d’octubre del 2013

Pastís de llimona



Per la base vaig fer servir la recepta de la Thermomix, però crec que es pot millorar fent servir les que proposa el blog webos fritos, d'on vaig treure la idea i la crema de llimona. 

Vaig optar per recobrir el pastís amb nata com havia vist al programa cuines de TV3 on feien un pastís de llima, massa contundent pel meu gust.


Ingredients:

(per la base, aquestes quantitats fan dues bases)
- 350 gr de farina
- 130 gr de mantega freda a trossets
- 70 gr d'aigua
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de sucre
- 1 culleradeta de llevat químic
- 1 ou batut per pintar la massa
(per la crema de llimona)
- 100 gr de sucre
- la pell d'una llimona
- 350 gr d'aigua
- 150 gr de suc de llimona
- 3 rovells d'ou
- 50 gr de Maizena
(per decorar)
- 400 ml de nata per muntar
- 75 gr de sucre

Preparació:

Comencem per la base. Posem tots els ingredients a la Thermomix en l'ordre que apareixen a la llista. Programar 15 segons a velocitat 6. Posem la massa a una bossa de plàstic o coberta de paper film i la deixem reposar a la nevera durant 15 minuts. Aquesta massa no s'ha de treballar gaire.

Estirem la massa amb un corró i cobrim el motlle. Es recomana mullar la vora del motlle amb aigua perquè quedi ben segellat. Tornem a deixar-ho reposar 15 minuts a la nevera. Pintar la superfície amb ou batut i punxar amb una forquillaperquè no pugi durant la cocció.

La posem al forn preescalfat a 180ºC durant 15 minuts. La deixem refredar.

Per fer la crema de llimona, triturem el sucre amb la pell de llimona (sense la part blanca) amb un molinet, batedora o amb la Thermomix. Posem a un cassó l'aigua, el suc de llimona, els rovells, la Maizena i el sucre aromatitzat. Ho coem a foc lent tot batent amb unes varilles fins que qualli. Ho deiem  temperar i ho estenem sobre la base.

Muntem la nata amb la batedora elèctrica i anem afegint el sucre fins que quedi ben muntada. La repartim sobre la crema de llimona.

I ja la teniu feta, es pot utilitzar una massa ja feta de manera que fer aquest pastís encara és més ràpid. I ara que me la miro, la propera vegada hi posaré menys nata, tot i que així estava molt bona!