diumenge, 13 d’octubre del 2013

Cake de pastanaga amb frosting de mascarpone



Un altre descobriment recent ha estat de la mà de la meva mare, que em va parlar d'un programa que fan a Barcelona TV que es diu "La vida en dolç". El presenta la Renata, una noia molt dolça, com no podia ser d'una altra manera, que manté una estètica molt cuidada en tot el que fa.

A cada capítol ens ensenya un parell o tres de receptes que giren entorn un tema (per exemple: preparar un picnic amb els amics, uns dolços pels seus nebots o uns detalls per l'aniversari dels seus pares). D'altra banda, apareixen botigues especialitzades en dolços i decoració en general que em semblen molt interessants.

En resum un programa cuqui presentat per dues noies cuquis que fan i ens ensenyen coses CUQUIS!

Doncs bé, la recepta que ens va cridar l'atenció i que feia temps que volíem provar és el pastís de pastanaga. Aquí teniu el link, i a continuació la recepta!

Ingredients:

(pel pastís)
- 350 gr de pastanaga
- 300 gr de farina
- 300 gr de sucre morè
- 200 ml d'oli de girasol
- 3 ous
- 1 cullerada d'essència de vainilla
- 1 sobre de llevat en pols
- 1 cullerada de canyella en pols
(pel frosting)
- 250 gr de formatge mascarpone
- 150 gr de sucre
- 60 gr de mantega
- 75 gr de nous

Preparació:

Ratllem les pastanagues una vegada els hem tret la pell. Posem els ous i el sucre en un bol i ho batem amb la batedora elèctrica. Afegim l'oli, la vainilla, el llevat i la farina i seguim batent. Quan estan tots els ingredients barrejats afegim la pastanaga i acabem de batre perquè quedi ben integrada a la barreja. 

Ho aboquem a un motlle i ho coem al forn a 180ºC durant uns 45 minuts o fins que al punxar amb una agulla surti neta.

Per a preparar el frosting, batre el mascarpone amb la mantega fins que estiguin ben integrats. Afegir el sucre i seguir batent fins que quedi cremós. Extendre per sobre del pastís i decorar amb les nous repartides sobre el frosting.

És un pastís molt esponjós, ens va encantar!
(per cert, com veieu jo no vaig fer el frosting per allò de cuidar una mica la línia...)

2 comentaris:

VISCalacuina ha dit...

Bona proposta, he vist tan sols una vegada aquest programa (recomanació d'un amic) i em va encantar!

Gloria ha dit...

Hola Anna!
Fa temps que segueixo el teu blog, sempre hi trobo alguna recepta interessant i que resulta boníssima, moltes gràcies! Avui he fet per segona vegada aquest pastís de pastanga i no hi ha manera que em quedi ben alt. Haig de dir que l'he millorat respecte el primer cop, muntant les clares a punt de neu, i que dins del forn ha pujat moltíssim i m'he emocionat de veritat, però quan s'ha refredat (a dins del forn) ha baixat totalment... Tens algun truc?
Moltes gràcies!