Tot i que és un plat de Nadal, es pot adaptar a qualsevol època de l'any, ara mateix a l'estiu pot venir molt de gust per sopar. Ah! Me n'oblidava, vaig aprendre aquesta recepta al curs de cuina de Nadal que vaig fer a l'escola de cuina de la Montse Seguí l'any passat, una meravella!
Jo el vaig fer estil tapa, només vaig posar una capa de gamba i de verduretes, pero val la pena fer-la sencera.
Ingredients per a 4 persones:
- 600 gr de cues de gamba vermella pelada (la congelada de la peixeteria és molt bona)
- 1 ceba
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 1 carbassó
- 1 manat de puntes d'espàrrec
- 250 gr de ceps
Per la salsa:
- 1 dl de fumet de peix
- 100 gr de gambes (senceres sense pelar)
- 1 y 1/2 dl d'oli d'oliva 0'4
- sal Maldon
Preparació:
Col·locar un tros de paper film a la taula de treball i col·locar 4 o 5 gambes segons la mesura i tapar amb un altre tros de paper film. Aixafar amb l'ajuda d'un corró fins que quedi una capa fina. Reservar a la nevera. Repetir l'operació fins a obtenir 8 discos o rectangles de gambes.
Colocar el marisc a una safata que pugui anar al forn untada lleugerament amb oli, salar, amanir amb més oli i coure al forn preescalfat a 180ºC durant aproximadament 4 minuts.
Pelar la ceba, laminar y sofregir en un cassó de fons gruixut amb oli calent (entre 10 i 15 minuts).
Rentar el porro, tallar a tires fines i fregir en oli calent.
Pelar la pastanaga, tallar a la juliana i saltar al dente.
Rentar el carbassó, laminar (en forma d'encenalls) i procedir como amb la resta d'ingredients.
Coure les puntes d'espàrrec al dente amb aigua bullint i sal. Escórrer, refrescar i saltejar.
Rentar els ceps, laminar i saltar en una paella amb oli calent.
Per preparar la salsa, reduir el fumet de peix a la meitat. Saltar les gambes en un cassó amb una mica d'oli calent. Retirar, pelar i introduir de nou al foc pells i caps amb 1 dl i 1/2 d'oli. Confitar a foc suau durant10 minuts. Triturar, colar (amb el xino i morter) i incorporar a la reducció de fumet poc a poc amb el batedor de mà. Rectificar de sal.
Per acabar, col·locar una base de gambes en el centre del plat i alternar les diferents verdures i els ceps (amanint una mica amb la salsa). Tapar amb la base de marisc restant i amanir amb una mica d'oli. Introduir la lassanya de gambes al forn preescalfat a 180ºC durant 2 minuts just abans de servir. Retirar, salar amb sal Maldon i servir al moment amb la salsa. Decorar al gust (per exemple amb una mica de cibulet).
4 comentaris:
Mmmm sembla deliciós i tens tota la raó, les coses bones són per gaudir-les tot l´any...petonets
que bo!! la lassanya deu ser exquisida, però així en plan tapeta, més estiuenca, m'agrada molt
PTNTS
Dolça
Què tal els cursos de la Montserrat Seguí! Fa temps que penso a apuntar-m'hi... Per aquesta lassanya amb gambes veig que les receptes han de ser de 10!
Petons!
Anna
To accomplish great things,
we must not only act, but also dream,
not only plan, but also believe.
_________________
Kirk Sanfordspy gadget
Publica un comentari a l'entrada