dijous, 23 de setembre del 2010

Wok de verdures amb daus de salmó



De la inducció al foc de gas. Fa uns anys em van regalar un wok i quan ja tenia tots els ingredients preparats per cuinar-los, els tiro al wok i m'adono que no es couen, que l'oli no és calent... si, el wok no era per a plaques d'inducció. Li vaig donar a la suegri perquè el pogués aprofitar i ara que torno a utilitzar gas l'he recuperat, està impecable, i ja l'he "estrenat".

Pot ser perfectament un plat únic per un sopar entre setmana.

Ingredients per a 2 persones:

- 1 ceba grossa
- 1/2 pebrot vermell
- 1 albergínia mitjaneta
- 1/2 carbassó
- 2 filets de salmó fresc
- oli i sal
- salsa de soja
- llavors de sèsam

Preparació:

Primer preparem els vegetals: els rentem, pelem i tallem a tiretes. L'albergínia ja tallada la posem en un bol amb aigua perquè d'aquesta manera xupa l'aigua i no agafarà tant oli quan la posem a la paella.

Comencem coent la ceba al wok amb un raig d'oli, seguidament hi anirem afegint el pebrot, l'albergínia i el carbassó. Salpebrem. Anirem remenant sovint. Afegir un parell de cullerades de salsa de soja i deixar coure un parell de minuts més. Ho servim als plats com a llit dels daus de salmó.

Netegem els talls de salmó amb aigua i assequem amb paper de cuina. Treiem la pell i les espines. El tallem a daus, el salem i arrebossem lleugerament amb llavors de sèsam. Aprofitem l'oli que ha quedat al wok on hem fet les verduretes per fregir el salmó a foc fort tomba i tomba. Repartim els daus sobre les verduretes.

Bon profit!

4 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

A mi això em va passar amb unes cassoles que vaig heredar de la meva tia. El rpimer dia, intentant fer una beixamel, la llet no s'escalfava ni a la de mil. I és que el material de les cassoles no era apta per a la vitro!!!
Bé, ara que ja has recuperat el teu blog, ens podràs deleitar amb aquestes receptes tan apetitoses. La d'avui és estupenda. Me l'anoto per un sopar d'entre setmana!
Fins aviat!

Cuinagenerosa ha dit...

m'encanta el salmó amb verdures al wok, i no hi ha dubte que perquè funcioni bé, aquest estri necessita foc!
jo ara tinc vitroceràmica i també el faig servir, però no és el mateix...

Glòria ha dit...

Vaig tardar a fer servir el wok però ara n'estic encantada!. M'apunto això d'arrebossar els talls de tonyina amb sèsam!.

Irene ha dit...

Els woks estan realment pensats per cuines de gas, jo el faig servir amb la meva vitro perque el wok "té el cul pla", però no és el mateix...
La recepta té una pinta estupenda, per cert!