dissabte, 3 d’octubre del 2009

"Tortita de camarons" i rebujito



Aquest és l'aperitiu amb el que hem començat l'àpat d'avui i amb el que participo a l'HEMC d'aquest mes dedicat als aperitius. La primera vegada que el vaig tastar va ser a la prova de menú pel nostre casament i ens va robar el cor a tots, ja que la tortita ben torradeta és calentona i cruixent i combina d'una manera molt simpàtica amb una barreja de fino molt refrescant.


És un aperitiu molt comú a Andalusia i val a dir que vaig visitar alguns blogs, com el de la Cerise, i fan la recepta amb un tipus de camarons (també anomenats quisquilla) molt petitons que a Catalunya no es troben segons la peixetera. És per això que vaig comprar gamba cuita més grossa i la vaig trossejar, però és un aperitiu que admet practicament qualsevol tipus de peix.



Ingredients per a 4 persones:

per a les tortitas
- 100 gr de farina de blat
- 60 gr de farina de cigrons
- 100 gr de camarons
- 4 brins de safrà
- julivert
- aigua
- sal
- pebre
- oli (per fregir)
per al rebujito
- 330 ml de fino/Manzanilla
- 660 ml de 7up o Sprite

Preparació:

El rebujito només és la barreja de 1/3 part de fino i 2/3 parts de 7up. Les mesures que he utilitzat corresponen a dues llaunes de 7up. És important que sigui molt fred pel que una vegada feta la barreja cal deixar-ho a la nevera fins l'hora de servir.

Per fer les tortitas cal barrejar tots els ingredients. Primer tamisem les farines a un bol i afegim un polsim de sal. Preparem els camarons, els pelem i trossegem si són grans. Piquem el julivert i el safrà. Afegim aigua freda al bol amb les farines tot remenant fins que quedi una pasta homogènia, que recordi a l'espessor de la pasta dels bunyols. Incorporem la resta d'ingredients i ho remenem bé. Ho reservem a la nevera fins el moment de fregir-les.

Posar abundant oli a la paella i quan sigui ben calent hi posem una cullerada de la pasta preparada, que distribuïm perquè quedi arrodonida i el més plana possible. Quan estigui fregideta per les dues bandes la posem sobre paper absorvent. Repetir el mateix procediment fins acabar la pasta, a mi me n'han sortit unes 15 i ens les hem polit entre 4.

Servir el rebujito en una copa no gaire gran o un gotet de xupito no gaire petit i col·locar la tortita al capdamunt amb una miqueta de sal Maldon per sobre. Recordeu, com més calenta i cruixent sigui la tortita i més fresquet el rebujito molt millor!!! Serviu la resta de tortitas a banda així com el rebujito per seguir picant (o podeu convidar a 15 persones!).

12 comentaris:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Caram, quina recepta més original.
La tortita té una pinta exquisda: soaborosa i cruixent. I el rebujito segur que és ben refrescant... Me l'apunto per quan vulgui sorprendre.

Una abraçada!

Ruben ha dit...

Segons la temporada, al Mercadona trobaràs camarones d'aquests petits que dius :-D
Per cert, un amic em va dir que cali anar amb molta cura amb el rebujito... que és traïdor XDDD
___
Vist a l'HEMC

Anònim ha dit...

..quina pinta més bona,Anna....
a veure si m'animo i ho faig....Mami.

la vella carmanyola ha dit...

Ui! em sembla que es d'aquells aperitius que enganxen i després no pots parar de picar i picar i picar.

Genial!!

La cuina vermella ha dit...

El millor aperitiu que hom es pot regalar. Immillorable. Un petó.

Fem un mos ha dit...

Mol bon aperitiu, segur que es començar i no parar, la setmana passada a la Boqueria i havien camarons.
salutacions

illetapitita ha dit...

M'agrada molt aquest aperitiu!
És ben cert que sembla d'aquells d'anar picant i no parar!
Una abraçada!

Mercè ha dit...

Anna, quin aperitiu més original! No el coneixia, però serà qüestió de provar-lo, no? ;)
Petons!

josep ha dit...

Renoi amb la tortita acompanyada del rebujito. Refrescant i original. Boníssim per aquesta època en que la calda és ressisteix a marxar.
Una abraçada

trung ha dit...

e Brandenburg Gate is a former city gate and one of the most well-known landmarks of Berlin and Germany. It is located west of the city centre at the junction of Unter den Linden and Ebertstraße, immediately west of the Pariser Platz. It is the only remaining gate of a series through which Berlin was once entered.Online Bingopokerturneringar

trung ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
trung ha dit...

hi !
wellcome to !
You will find information on a variety of games and cost effective ways to get more entries via a number of different Lottery Syndicate Companies online today.
.spela spel onlinewinning lottery numbers