diumenge, 11 d’octubre del 2009

Filet ibèric amb parmentier de poma i salsa de figues




És una recepta del Descobrir Cuina que va guanyar el premi de la recepta del mes (un àpat gratis). Feia temps que la tenia pendent i la vaig fer després de la crema de tomàquet que ja vaig penjar fa uns dies (maldició! ara m'acabo d'adonar que encara no l'he penjat!!!). En destacaria sobretot el parmentier que va quedar sensacional. La salsa em va quedar massa dolça pel meu gust, pel que la propera vegada utilitzaré un vi menys dolç.

Ingredients per a 4 persones:

- 1 filet de porc ibèric
- 1 patata
- 2 pomes golden
- 50 gr de pernil d'ànec
- 100 gr de melmelada de figues
- 1 copeta (100 ml) de vi dolç
- sucre
- canyella
- sal Maldon
- pebre negre
- romaní

Preparació:

Per al parmentier, bullir la patata en aigua i sal. Pelar-la i aixafar-la amb una forquilla. Pelar i tallar les pomes a trossets no gaire petits i posar-les al foc amb sucre i canyella, fins que siguin cuites. Barrejar delicadament la patata i les pomes fins que quedi tot ben lligat. Saltar el pernil tallat a trossets en una paella sense oli i introduir-lo a la barreja de patata i poma.

Per a la salsa de figues, posar en un cassó al foc la melmelada i el vi fins que redueixi el vi.

Per al filet, tallar el filet a rodelles no gaire primes i coure-les a la planxa per tal que quedin una mica rosades de dins; en acabat, posar-hi per sobre sal Maldon i una mica de romaní.

Emplatar el filet. En un motlle posar-hi el parmentier de patata i poma i salsar-lo amb la salsa de vi dolç.

5 comentaris:

EL PLAT BLANC ha dit...

M'ha agaradat molt aquest plat. Té una pinta exquisida. Em semblqa que me'l copiarè. És el mateix filet de porc que la llonza llaminera?
Petons
Mercè

la vella carmanyola ha dit...

Un plat de festa festa! a mi m'agradan els plats amb poma. I ara que comença l'època de les pomes i n'hi ha tantes al mercat.

Genial plat noia!

Luis Felipe ha dit...

Hola Anna,
Te escribo desde México donde tenemos un Blog de la familia Nolla, obviamente somos de origen Catalán y ha surgido la polémica del Pa amb Tomáquet, con todas las posibles variaciones y diversas opiniones, Pantumaca, Pa amb tumaca, etc. Sé que se trata de una receta sencilla para lo que se expone en éste Blog, pero te estaría muy agradecido si nos regalas la receta escrita en Catalá, como corresponde!, prometo conservar tus derechos de autor.
Anexo mi e-mail en caso de que sea posible la petición y agradezco de antemano la atención,
Moltes gracies
Luis Felipe Nolla Sala
angladacorcoy@yahoo.com

Mercè ha dit...

Ostres Anna, quina recepta més deliciosa!!! Jo, però, substituiré la melmelada de figues per la de tomata, quedarà bé, no?
Petons!

trung ha dit...

hi !
wellcome to !
You will find information on a variety of games and cost effective ways to get more entries via a number of different Lottery Syndicate Companies online today.
.spela spel onlinewinning lottery numbers