Una senzilla crema de tomàquet del llibre "Cuchara de plata" amb un resultat excel·lent. A vegades no cal complicar-se gaire la vida per menjar bé.
Ingredients per a 4 persones:
- 25 gr de mantega
- 1 ceba a rodanxes fines
- 1 kg de tomàquets pera pelats sense llavors i a rodanxes
- 2 patates a daus
- 100 ml de nata líquida per cuinar
- sal i pebre
- parmesà ratllat per servir
- crostonets per acompanyar
Preparació:
Fondre la mantega a una cassola, afegir la ceba i sofregir-la a foc lent, remenant sovint, durant 5 minuts fins que sigui tendra.
Afegir el tomàquet i sofregir-lo uns 15 minuts. Salpebrar el sofregit, afegir 750 ml d'aigua i les patates. Quan arrenqui a bullir, baixar el foc i seguir coent durant una hora.
Triturar-ho tot amb el minipímer fins a obtenir una crema. Passar-la a una cassola, escalfar-la i afegir la nata. Servir amb parmesà i crostonets.
Ingredients per a 4 persones:
- 25 gr de mantega
- 1 ceba a rodanxes fines
- 1 kg de tomàquets pera pelats sense llavors i a rodanxes
- 2 patates a daus
- 100 ml de nata líquida per cuinar
- sal i pebre
- parmesà ratllat per servir
- crostonets per acompanyar
Preparació:
Fondre la mantega a una cassola, afegir la ceba i sofregir-la a foc lent, remenant sovint, durant 5 minuts fins que sigui tendra.
Afegir el tomàquet i sofregir-lo uns 15 minuts. Salpebrar el sofregit, afegir 750 ml d'aigua i les patates. Quan arrenqui a bullir, baixar el foc i seguir coent durant una hora.
Triturar-ho tot amb el minipímer fins a obtenir una crema. Passar-la a una cassola, escalfar-la i afegir la nata. Servir amb parmesà i crostonets.
12 comentaris:
Oh que ha de ser bona!. Es menja calentona, oi?. No conec aquest llibre, són receptes de cullera?.
Fins aviat
Ummm m´encanten sempre les cremes que prepares, i el tomàquet així ha de ser boníssim...com si fos un gaspatxo de tardor :) petonets!!!
Oh, que bona!! I ara que han baixat les temperatures i fins i tot plou, les cremes vénen molt de gust!
Petons!
Al llegir el títol no queia que fos de tomàquet però sí, que hi ha pasta al pomodoro.
Tu sempre fent coses bones..
Hola Anna,
Molt bona ha d'estar aquesta crema de tomàquet. Jo de cremes en faig sovint però de tomàquet no n'hi frt mai, no dubtis que després de veure la teva recepta la provaré ben aviat.
Salut,
Pepin
que rica esta cremita, para los frios que se avecinan, me la apunto, besitos desde londres
Hola Glòria! La vem menjar calentona però a temperatura ambient o freda també ha de ser ben bona. El llibre és la biblia de la cuina italiana. Diuen que les parelles que es casen sempre el reben com a regal! A mi me'l van portar uns reis ;)
Les cremes sobretot a la tardor i l'hiver sempre venen molt de gust. Celebro que us agradi!
Òndia, aquest diumenge jo també en vaig fer, i vaig fer fotos amb la idea de publicar-ho... encara que la faig diferent, així que si no et sap greu també editaré la meva...
Una altra cosa:
Tanto La Olla Suiza como nosotros queremos agradecer vuestra entrega, participación y buena acogida, así que era imprescindible agilizar el esperado resumen, y aquí lo tenéis:
Resumen HEMC 37: Aperitivos
Resumen en La Quinta de Luculus
Gracias de nuevo!
Avui Anna no vindria a dinar ni a sopar ;) pq la tomaca no m'agrada massa i menys amb sopeta!
Avui res passo ràpid pq no me l'has encertat.
Rècords
Ni que lo digas, este tipo de platos sencillos y fáciles son siempre maravillosos, sin duda el colorido y la textura es estupenda.
Besos
Tus regalos ya estan en camino...!!!
AMIGA INVISIBLE!!!! QUÉ ILUSION SABER QUE HAY ALGO A PUNTO DE LLEGAR HECHO ESPECIALMENTE PARA MI!! ESTO ES COMO LOS REGALOS DE NAVIDAD PERO SIN SABER CUANDO LLEGARA EXACTAMENTE!!! ESTOY IMPACIENTE...GRACIAS POR ADELANTADO, HAS SIDO SUPER RAPIDA!!!!!!!!!!!!
Publica un comentari a l'entrada