dimarts, 6 d’octubre del 2009

Bacallà amb chutney de tomàquet




Aquest bacallà va ser l'estrella del dinar. La combinació de sabors que dona el chutney (el feia per primera vegada i n'estic enamorada...ara he de veure de quins altres ingredients el puc fer) que és dolç, una mica picant i amb regustet a gingebre, amb el bacallà coronat per una mousselina d'alls tendres molt suau...mmm! Us recomano aquesta fantàstica recepta de la Lecturas de tardor.

Ingredients per a 4 persones:

per la maionesa d'alls tendres

- 4 lloms de bacallà dessalat
- 4 alls tendres
- 1 ou
- oli d'oliva
- sal
pel chutney
- 5 tomàquets
- 1 ceba petita
- 50 ml de vinagre
- 4 o 5 cullerades de sucre moreno
- 1/2 taronja
- 1 bitxo (guindilla)
- 1 culleradeta de gingebre ratllat
- un polsim de sal

Preparació:

Treure la pell i les llavors dels tomàquets i tallar-los a trossets. Fer el mateix amb la ceba i la taronja, vigilant que no quedin fils blancs. Posar tots els ingredients a un cassó al foc i coure lentament fins que sigui espès (ben bé 45 minuts).

Picar els alls tendres i sofregir-los amb oli fins que siguin al dente. Col·locar-los dins del vas de la batedora amb l'oli de la cocció i deixar refredar. Afegir l'ou i la sal. A continuació, batre afegint oli fins obtenir una maionesa espessa.

Posar els lloms de bacallà dins d'un cassó, cobrir-los d'oli i coure'ls durant 10 minuts a 80ºC (vigilant que no es fregeixi, és a dir, confitar). Escórrer i col·locar sobre paper absorvent de cuina.

Cobrir el bacallà amb la maionesa d'alls tendres, gratinar uns minuts i servir amb el chutney de tomàquet.

11 comentaris:

Pepin ha dit...

Hola Anna,
Molt bona pinta aquesta menja de bacallà. El proper dilluns tinc get a dinar i potser ho faci. Si és el cas ja comentaré les meves impressions.
Salut,
Pepin

Isabel ha dit...

Hola Anna!
M'agrada molt el bacallà, i aquest segur que està boníssim!!
UN ABRAÇADA!!

Maria ha dit...

Anna, que bo que sembla.. Varem fer un chutney amb en Lienas un dia. Ja miraré si s'assembla a aquest, perquè era també molt bo i encara no l'he fet.. Si es que no ens dona temps de provar-ho tot...

Núria ha dit...

Hola Anna, aquest cap de setmana cau aquesta recepta.....fa molt temps que volia fer chutney i em va de perles...si en fas de qualsevol altre gust ja ens diràs com es fa.
El bacallà es un dels meus plats preferits i amb la maionesa d'alls tendres....se'm fa la boca aigua....m'agrada molt el teu blog...fins aviat.

Fem un mos ha dit...

El bacalla m´agrada moltisim i aquesta salsa li deu dona un contrast molt bo. L`apunto per una propera vegada.

Petons.

Chus ha dit...

Veo que han preparado esta receta y que te ha quedado estupenda, no sabes lo que me alegro.
Saludos. Chus (de Los Fogones de Chus)

Cuinagenerosa ha dit...

el bacallà amb muselina d'alls i una base de salsa de tomàquet és un clàssic delicios, estic segur que aquesta variant amb el chutney està a l'alçada o el supera.

Anònim ha dit...

Hola Anna!
té una pinta deliciosa!!XD
volia consultar.te si es pot fer servir tomata de penjar x fer el chutney, que et sembla la idea?
Àfrica

Anna ha dit...

Hola Àfrica, si el tomàquet ´s bo et sortirà bé sigui del tipus que sigui. De penjar aposto que et surt genial!

Anònim ha dit...

merciii .. uau avui x dinar m'he fet la teva truiteta de ciboulette... oohh ha sigut una gran sorpresa...increïble com tan pocs ingredients poden sorprendren's a vegades..
tens raó, quan compres segons quina herbeta fresca després has de "menjar sopes i pensar.te-les totes!!!"

Àfrica

trung ha dit...

e Brandenburg Gate is a former city gate and one of the most well-known landmarks of Berlin and Germany. It is located west of the city centre at the junction of Unter den Linden and Ebertstraße, immediately west of the Pariser Platz. It is the only remaining gate of a series through which Berlin was once entered.Online Bingopokerturneringar