Després d'un bon aperitiu vaig fer aquesta amanida, que com la majoria, té l'avantatge de poder posar o treure ingredients segons els gustos dels comensals. Al Jordi no li agraden les panses i vaig cremar-li una mica de sucre al formatge amb el bufador. A la Mercè no li va el formatge, doncs doble ració de panses i pinyons! De fet, em vaig oblidar de posar la pera, una pena, però igualment bona! (de la Lecturas de tardor).
Ingredients per a 4 persones:
- 150 gr de bolets de temporada
- 50 gr d'espinacs frescos
- 2 peres
- 1/2 branca d'api
- 2 cullerades de pinyons
- 2 rodanxes de formatge de cabra
- 100 gr de panses
- 1 vaset de vi dolç
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre de Mòdena
- sal i pebre negre
Preparació:
Rentar els espinacs, si són grans tallar les tijes i tallar-los en dos o tres trossos. Posar les panses en remull amb el vi dolç. Daurar els pinyons a una paella. Rentar i tallar l'api en forma de bastonets molt prims.
Netejar els bolets i si són grans tallar-los a quarts. Escalfar la meitat de l'oli i saltar els bolets 10 minuts a foc viu, salpebrar-los, donar-los unes voltes, afegir la resta de l'oli i el vinagre, i al cap d'un minutet reservar.
Pelar les peres, treure'n el cor i tallar-les a octaus. Daurar-les ràpidament per les dues bandes a la mateixa paella dels bolets.
Escórrer les panses i arrebossar amb aquestes les rodanxes de formatge de cabra. Barrejar a una amanidera els espinacs amb l'api i els bolets, col·locar les peres, el formatge per sobre i finalment repartir els pinyons. Servir tèbia.
7 comentaris:
Hola maca... uf, tinc problemes amb l'ordenata, que s'ha tornat mig boig i està que si es mor del tot o no... així que ara que em deixa, et dic que em sembla una molt bona amanida i que ja la farè.. i els rebujitos i las tortitas, apuntades per aquest cap de setmana..
Petons reina.
Una amanida que se'm fa força atractiva. Fins no fa gaire no m'agradaven els espinacs crusos però m'he fet gran i ara ja m'agraden, ja, ja.
Fins aviat
M'agrada aquesta amanida,i a sobre semble fàcil de fer....l'apunto per un d'aquets dies .
A mi m'encanten els espinacs crusos i els bolets també, m'apunto aquesta amanida!!!!!
Bolets, espinacs i formatge junts ummmmm, boníssima!!!
M'encanta aquesta amanida dissabte tinc gent a sopar a casa i ja tinc amanida !! gràcies
petunets
Anna, a casa fem força amanida amb espinacs, i aquesta ben segur que la farem!!
PETÓ!!
Publica un comentari a l'entrada