dissabte, 3 d’octubre del 2009

Amanida de bolets i espinacs





Després d'un bon aperitiu vaig fer aquesta amanida, que com la majoria, té l'avantatge de poder posar o treure ingredients segons els gustos dels comensals. Al Jordi no li agraden les panses i vaig cremar-li una mica de sucre al formatge amb el bufador. A la Mercè no li va el formatge, doncs doble ració de panses i pinyons! De fet, em vaig oblidar de posar la pera, una pena, però igualment bona! (de la Lecturas de tardor).

Ingredients per a 4 persones:

- 150 gr de bolets de temporada
- 50 gr d'espinacs frescos
- 2 peres
- 1/2 branca d'api
- 2 cullerades de pinyons
- 2 rodanxes de formatge de cabra
- 100 gr de panses
- 1 vaset de vi dolç
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de vinagre de Mòdena
- sal i pebre negre

Preparació:

Rentar els espinacs, si són grans tallar les tijes i tallar-los en dos o tres trossos. Posar les panses en remull amb el vi dolç. Daurar els pinyons a una paella. Rentar i tallar l'api en forma de bastonets molt prims.

Netejar els bolets i si són grans tallar-los a quarts. Escalfar la meitat de l'oli i saltar els bolets 10 minuts a foc viu, salpebrar-los, donar-los unes voltes, afegir la resta de l'oli i el vinagre, i al cap d'un minutet reservar.

Pelar les peres, treure'n el cor i tallar-les a octaus. Daurar-les ràpidament per les dues bandes a la mateixa paella dels bolets.

Escórrer les panses i arrebossar amb aquestes les rodanxes de formatge de cabra. Barrejar a una amanidera els espinacs amb l'api i els bolets, col·locar les peres, el formatge per sobre i finalment repartir els pinyons. Servir tèbia.

7 comentaris:

Maria ha dit...

Hola maca... uf, tinc problemes amb l'ordenata, que s'ha tornat mig boig i està que si es mor del tot o no... així que ara que em deixa, et dic que em sembla una molt bona amanida i que ja la farè.. i els rebujitos i las tortitas, apuntades per aquest cap de setmana..
Petons reina.

Glòria ha dit...

Una amanida que se'm fa força atractiva. Fins no fa gaire no m'agradaven els espinacs crusos però m'he fet gran i ara ja m'agraden, ja, ja.

Fins aviat

Núria ha dit...

M'agrada aquesta amanida,i a sobre semble fàcil de fer....l'apunto per un d'aquets dies .

xaro ha dit...

A mi m'encanten els espinacs crusos i els bolets també, m'apunto aquesta amanida!!!!!

Fem un mos ha dit...

Bolets, espinacs i formatge junts ummmmm, boníssima!!!

MAR ha dit...

M'encanta aquesta amanida dissabte tinc gent a sopar a casa i ja tinc amanida !! gràcies

petunets

Isabel ha dit...

Anna, a casa fem força amanida amb espinacs, i aquesta ben segur que la farem!!
PETÓ!!