Aquesta setmana he après a fer massa de pizza i he improvisat una margarita aprofitant que venien a sopar l'Eli i el Julio. Ho he trobat molt fàcil, tenint en compte que el dissabte vaig fracassar estrepitosament amb la pasta fresca. Animeu-vos els que no ho hagueu provat!
Ingredients per a 8 persones:
- 1/2 kg de farina
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de llet
- 30 gr de llevat de forner
- sal
- tomàquet natural triturat
- mozzarella fior di latte (no de buffala, que deixa molta aigua)
- parmesà ratllat
- orenga
Preparació:
Posem la farina a un bol. Fem un volcà i aboquem el llevat dissolt amb un got d'aigua tèbia. Afegim l'oli, la llet i la sal. Barregem els ingredients amb les mans i amassem entre 5 i 10 minuts, formant finalment una bola que taparem amb un drap i la deixarem reposar entre 30 i 40 minuts. Tornem a amassar-la durant uns minuts i la deixem reposar una altra vegada entre 30 i 40 minuts.
Allisem la massa amb un corró i la col·loquem a una safata sobre paper sulfuritzat untat amb oli. Repartim per sobre el tomàquet natural triturat. Salpebrar. Repartir la mozzarella a trossets, esporvorejar amb el parmesà ratllat, posar orenga i un rajolí d'oli.
Coure al forn a potència màxima entre 5 i 10 minuts (controlar).
Aquesta és la bàsica, però podeu simplement afegir un ou, com va suggerir el Julio, o pernil, etc. (el pernil dolç el posaríem abans d'enfornar, però el pernil salat després de coure la pizza).
Delizioso!!!
Ingredients per a 8 persones:
- 1/2 kg de farina
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 2 cullerades de llet
- 30 gr de llevat de forner
- sal
- tomàquet natural triturat
- mozzarella fior di latte (no de buffala, que deixa molta aigua)
- parmesà ratllat
- orenga
Preparació:
Posem la farina a un bol. Fem un volcà i aboquem el llevat dissolt amb un got d'aigua tèbia. Afegim l'oli, la llet i la sal. Barregem els ingredients amb les mans i amassem entre 5 i 10 minuts, formant finalment una bola que taparem amb un drap i la deixarem reposar entre 30 i 40 minuts. Tornem a amassar-la durant uns minuts i la deixem reposar una altra vegada entre 30 i 40 minuts.
Allisem la massa amb un corró i la col·loquem a una safata sobre paper sulfuritzat untat amb oli. Repartim per sobre el tomàquet natural triturat. Salpebrar. Repartir la mozzarella a trossets, esporvorejar amb el parmesà ratllat, posar orenga i un rajolí d'oli.
Coure al forn a potència màxima entre 5 i 10 minuts (controlar).
Aquesta és la bàsica, però podeu simplement afegir un ou, com va suggerir el Julio, o pernil, etc. (el pernil dolç el posaríem abans d'enfornar, però el pernil salat després de coure la pizza).
Delizioso!!!
10 comentaris:
Ostras!
me falta aprender hacer la masa de la pizza, me has dado una buena idea.
Graçies maca.
Margot
La preparació de les masses és d'aquelles coses que sempre em fa mandra, però després de veure'n els resultats potser m'animo
Un petó
Ester
anna, no em puc creure que fracassessis amb la pasta fresca, perquè la pizza t'ha quedat molt bé, no hi ha color entre fer-se-la i comprar-la feta, oi?
Ui, no sabia que havies penjat aquesta entrada.. Em surt de fa 3 dies..
Res, pizza de moment, no. Serà per més endavant, quan pugui..
Records a la sogra i petons per tu,ullarros..
Anna, no hi ha res comparable a una pizza feta de casa! I tampoc porta tanta feina, oi? Felicitats perquè t'ha quedat molt bé! I pel que fa a la pasta fresca... ja sortirà a la propera! ;)
Anna,
Vull provar de fer aquesta massa i tinc dues qüestions:
- El llevat de forner vols dir aquell que és una pastilla fresca o és el llevat sec?.
- Quan dius coure al forn, apart de la temperatura màxima, què poses, escalfor de baix o aire o combinat?.
I la propera, la pasta fresca!!
Fins aviat
Jo penso com la Mercè, el millor es fer-la a casa, res de pizzes comprades al super...i la teva esta a punt de menjar. M'has donat una idea al fer-la rectangular ja que quand les faig mai em queden ben rodones.
Annie, vaig fer la pizza amb la massa que va sobrar i va sortir bonissima, vaig afegir olives negres i un ou pel Julio.
La pasta amb foie que vas fer.... un 10!!!!
Anna,
L'Eli ens ha posat la mel a la boca amb això de la pasta amb foie. I la recepta i la foto...??. Ja veus que no se'ns escapa cap detall!.
Fins aviat
Glòria: he utilitzat llevat fresc de forner, el tema del forn...no ho tenia massa clar...jo crec que a dalt i a baix sense ventilador...a baix és necessari perquè sinó la massa no queda prou cuita per la base, i el ventilador pot assecar massa ràpid el formatge...a veure com et va!!
jeje, la pasta al foie...no tinc foto, però la torno a fer aviat i la penjo al blog.
Molts petons a tots i...mans a l'obra ;)
Publica un comentari a l'entrada