Després de la pizzeta, vem menjar aquesta amanida d'espinacs que vaig treure del llibre de la Marta Carnicero "Passa'm la recepta". Només vaig variar-la pel fet de no posar panses...va ser un descuit, però al Jordi ja li va anar bé ;)
Ingredients per a 4 persones:
- 300 gr d'espinacs frescos
- 2 ceps grossos, o xampis (jo vaig utiliar rovellons)
- 10 llagostins o gambes
- 1 escalopa de foie fresc
- oli d'oliva i vinagre de Mòdena
- sal Maldon
Preparació:
Posar els espinacs en remull en aigua freda i netejar-los la sorra. Una estona abans de preparar l'amanida, centrifugar-los bé i acabar-los d'assecar amb paper absorbent. Reservar-los a la nevera.
Netejar els ceps i tallar-los a làmines. Barrejar-los amb una cullerda d'oli i reservar-los.
Pelar les cues dels llagostins, enretirar-los l'intestí i reservar-les amb una cullerada d'oli.
Netejar l'escalopa de foie de possibles tels i membranes.
Quan sigui el moment de menjar, posar els espicans en un bol gros i amanir-los bé amb oli i vinagre de Mòdena. Repartir-los en quatre plats.
Preparar dues paelles ben calentes. En una d'elles a foc viu fer-hi el foie (sense oli). Quan sigui ros per una banda donar-li la volta i enrossir-lo per l'altra. Escórre'l bé sobre paper absorbent i posar a punt de sal. Saltar els ceps en l'altra paella. Un cop fets, aprofitar la paella per saltar-hi els llagostins. Salpebrar-ho tot. Tallar el foie a bocinets d'uns 2 per 2 centímetres, i barrejar-los amb els ceps i els llagostins. Repartir la barreja, encara calenta, damunt els plats amb els espinacs amanits, i decorar-ho amb una mica de sal Maldon.
Ingredients per a 4 persones:
- 300 gr d'espinacs frescos
- 2 ceps grossos, o xampis (jo vaig utiliar rovellons)
- 10 llagostins o gambes
- 1 escalopa de foie fresc
- oli d'oliva i vinagre de Mòdena
- sal Maldon
Preparació:
Posar els espinacs en remull en aigua freda i netejar-los la sorra. Una estona abans de preparar l'amanida, centrifugar-los bé i acabar-los d'assecar amb paper absorbent. Reservar-los a la nevera.
Netejar els ceps i tallar-los a làmines. Barrejar-los amb una cullerda d'oli i reservar-los.
Pelar les cues dels llagostins, enretirar-los l'intestí i reservar-les amb una cullerada d'oli.
Netejar l'escalopa de foie de possibles tels i membranes.
Quan sigui el moment de menjar, posar els espicans en un bol gros i amanir-los bé amb oli i vinagre de Mòdena. Repartir-los en quatre plats.
Preparar dues paelles ben calentes. En una d'elles a foc viu fer-hi el foie (sense oli). Quan sigui ros per una banda donar-li la volta i enrossir-lo per l'altra. Escórre'l bé sobre paper absorbent i posar a punt de sal. Saltar els ceps en l'altra paella. Un cop fets, aprofitar la paella per saltar-hi els llagostins. Salpebrar-ho tot. Tallar el foie a bocinets d'uns 2 per 2 centímetres, i barrejar-los amb els ceps i els llagostins. Repartir la barreja, encara calenta, damunt els plats amb els espinacs amanits, i decorar-ho amb una mica de sal Maldon.
Molt fàcil, com veieu, i saborosa!!
5 comentaris:
Jo també tinc aquest llibre i quan he vist el títol de la recepta he pensat: de la Marta Carnicero?. Doncs sí. Se'm fa molt atractiva per la combinació d'ingredients però els espinacs crus..., encara que els de la teva foto em conviden a tastar-los d'una vegada!!.
Bona entrada d'any!
Què bona!!! i molt apropiada per aquestes dades de menjars forts
Quina bona pinta té aquesta amanida i molt adient en aquest dies amb en el foie. Feliç 2009.
A mi les amanides m'encanten i aquesta teva és de luxe. Encara que pocs ingredients, això és un luxe. Senzilles coma mi m'agraden. Salut!!!!
anna, molt bo aquest sopar per etapes, i l'amanida, fantàstica, tots els ingredients m'agraden, o sigui que junts...
si no parlem més, que tinguis un bon final d'any i millor inici del 2009.
una abraçada :)
Publica un comentari a l'entrada