Si, si si!!! Ja he fet el risotto de bolets. Hem fet una dinaret ràpid a casa (tot lo ràpid que ha permès el risotto) amb unes amigues de la feina i crec que ha quedat prou bé.
Era la primera vegada que venien a casa (menys una) i en algun moment he pensat en el programa "ven a cenar conmigo", que a totes ens agrada, perquè mentre es feia el dinar i anàvem picant alguna cosa, feien escapades per veure el pis, miraven fotos...són un encant i ens ho hem passat molt bé!
Ingredients per a 4 persones:
- uns 400 gr d'arròs per a risotto
- rovellons
- llanegues blanques
- fredolics
- 1 ceba gran picadeta
- parmesà ratllat
- 1 litre de caldo d'au
- oli i sal
Preparació:
Sofregim la ceba fins que quedi transparent. Afegim els bolets que hem netejat i tallat a trossets. Salem. Tirem un raig de conyac i flambegem. Pugem la intensitat del foc i abans de que s'evapori tot el suc tirem l'arròs.
Quan l'arròs s'hagi begut el suc dels bolets afegim un got de vi blanc. Quan s'hagi begut el vi, anem afegint el caldo d'au (que estarà bullent), de mica en mica, tot just fins que cobreixi l'arròs, i repetirem l'operació cada vegada que l'arròs quedi sense suc fins acabar el caldo o veure que l'arròs ja està al punt. Quan l'arròs ja estigui fet o li quedi molt poquet, encara ha de tenir una mica de caldo, apaguem el foc i repartim uns bons grapats de parmesà per sobre i unes branquetes de cibulet picat. Remenem i a taula!!!
Era la primera vegada que venien a casa (menys una) i en algun moment he pensat en el programa "ven a cenar conmigo", que a totes ens agrada, perquè mentre es feia el dinar i anàvem picant alguna cosa, feien escapades per veure el pis, miraven fotos...són un encant i ens ho hem passat molt bé!
Ingredients per a 4 persones:
- uns 400 gr d'arròs per a risotto
- rovellons
- llanegues blanques
- fredolics
- 1 ceba gran picadeta
- parmesà ratllat
- 1 litre de caldo d'au
- oli i sal
Preparació:
Sofregim la ceba fins que quedi transparent. Afegim els bolets que hem netejat i tallat a trossets. Salem. Tirem un raig de conyac i flambegem. Pugem la intensitat del foc i abans de que s'evapori tot el suc tirem l'arròs.
Quan l'arròs s'hagi begut el suc dels bolets afegim un got de vi blanc. Quan s'hagi begut el vi, anem afegint el caldo d'au (que estarà bullent), de mica en mica, tot just fins que cobreixi l'arròs, i repetirem l'operació cada vegada que l'arròs quedi sense suc fins acabar el caldo o veure que l'arròs ja està al punt. Quan l'arròs ja estigui fet o li quedi molt poquet, encara ha de tenir una mica de caldo, apaguem el foc i repartim uns bons grapats de parmesà per sobre i unes branquetes de cibulet picat. Remenem i a taula!!!
7 comentaris:
Jo també... mira que anar a mirar blogs de cuina just abans de dinar... ;) Quina gana!!! Tant de bo es pogués tastar virtualment! Mmmmmmm!!
jajaja!! que bo lo del programa "ven a cenar conmigo"...haig de reconeixer que a vegades ho miro...Genial!!! El risotto fantàstic...que haig de dir si és un dels plats preferits de casa!!!
Petunets,
Eva.
Jo en vaig fer un amb rovellons i fredolics, però... no trobo la foto!!!!. La buscaré i si hi ha sort i no l'he esborrat, ja us l'ensenyaré!.
Els risottos ens agraden molt a casa.
Fins aviat
ohhh Anna, quina bona pinta!!
jo no he fet mai risotto, però em sembla que m'animaré!! mmmmm :D
anna, jo també sóc un fan del risotto, especialment el de bolets, i aquest devia estar bon per força, perquè vas seguir perfectament tots els passos i té una pinta sensacional.
Apa Anna, com cuides a les teves amigues, eh?
Jo vaig fer aquest risotto amb ceps deshidratats i cava i va quedar espectacular!!! Gràcies per compartir les teves receptes i enhorabona pel blog. Mireia
Publica un comentari a l'entrada