Jo també m'he animat a fer el pastís de poma que ens va ensenyar en David Lienas. Ens va agradar molt, però vem trobar que la massa va quedar poc cuita a la base. La propera vegada couré la massa sola uns minuts. És molt recomanable, ja que es fa en un moment i té un gustet molt bo!
Ingredients:
- 1 massa brisa fresca
- 1 kg de pomes Golden
- 125 gr de mantega
- 100 gr de sucre
- 4 ous
- 50 gr de farina
- sucre glass (es pot fer triturant amb el minipimer sucre blanc normal)
Preparació:
Col·locar la massa brisa sobre un motlle rodó cobert de paper sulfuritzat (el que ve amb la massa va bé), punxar-la amb una forquilla i deixar-la a la nevera perquè reposi.
Fer fondre la mantega al bany Maria. Afegir el sucre i els ous batuts i després la farina i remenar-ho bé (amb la batedora). Reservar la preparació.
Pelar les pomes i tallar-les a dauets (en macedònia). Posar-les sobre la pasta brisa i cobrir-les amb la barreja que hem reservat.
Coure el pastís durant 30 minuts a 180ºC. Comprobar que és ben cuit amb un ganivet. Deixar-lo refredar una mica abans de desemmotlar-lo. Es pot servir tebi o fred. En aquest darrer cas podeu empolsegar-lo de sucre glass abans de servir.
Ingredients:
- 1 massa brisa fresca
- 1 kg de pomes Golden
- 125 gr de mantega
- 100 gr de sucre
- 4 ous
- 50 gr de farina
- sucre glass (es pot fer triturant amb el minipimer sucre blanc normal)
Preparació:
Col·locar la massa brisa sobre un motlle rodó cobert de paper sulfuritzat (el que ve amb la massa va bé), punxar-la amb una forquilla i deixar-la a la nevera perquè reposi.
Fer fondre la mantega al bany Maria. Afegir el sucre i els ous batuts i després la farina i remenar-ho bé (amb la batedora). Reservar la preparació.
Pelar les pomes i tallar-les a dauets (en macedònia). Posar-les sobre la pasta brisa i cobrir-les amb la barreja que hem reservat.
Coure el pastís durant 30 minuts a 180ºC. Comprobar que és ben cuit amb un ganivet. Deixar-lo refredar una mica abans de desemmotlar-lo. Es pot servir tebi o fred. En aquest darrer cas podeu empolsegar-lo de sucre glass abans de servir.
9 comentaris:
Sembla com si féssim un HEMC de pastissos de poma...
T'ha quedat molt bé, dels que es posen a l'aparador
Un petó
Ester
Anna, t'ha quedat molt bé!! Un altre pastís de poma a la llista de pendents! ;) I com et cuida la sogra! ;) Un davantal xulíssim!!
anna, oi que és fàcil i bo? t'ha quedat amb un aspecte magnífic.
ah! i el davantal, molt maco, només et falta el gorro de xef a conjunt :D
El davantal és molt bonic i simpàtic. Quina sort que et facin regals tan ocurrents.
Del pastís què he de dir, que t'ha quedat molt molt bonic. Ho tinc en pendents. Un petó, Anna.
Quina casulatita, jo també el vaig fer aquest cap de setmana! A veure si demà el penjo al blog...
Penso com tu, quedaria més bé fent una mica la base abans, uns minutets de forn tota sola... per la resta, deliciós, oi? I tan fàcil...
M'estic repassant totes les versions del pastís que heu fet els fantàstics alumnes d'en Lienas :D
Ja l'he apuntat per fer-lo ben aviat... quina salivera!
Gràcies pel consell de coure la massa sola uns minutets! ;)
Me l'apunto i penjo la foto jo també!!!!!!!!!!!!!!!
Aquest cap de setmana l'he fet! Ha quedat BONÍSSIM! només que vaig haver-lo de treure abans dels 30 minuts perquè se m'estava cremant... suposo que al coure abans la massa, el forn estava preescalfat i va quedar massa fet. Però MOLTISSIMES GRÀCIES! Un enorme descobriment!
Per cert, si vols, pots passar-te pel meu blog: http://sucreisal.blogspot.com
Us hi espero a tots!
Pe`ro no l'hi he pogut fer foto... ha volat abans que tingués la càmara digital disponible... Aviam si la de carret em funciona i us ensenyo la foto que li vai fer!
Publica un comentari a l'entrada